Mustafa Yılmaz, EPDK Başkanlığı Görevine Yeniden Atandı.

Mustafa Yılmaz, EPDK Başkanlığı Görevine Yeniden Atandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar kapsamında 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 5’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince EPDK Başkanlığına Mustafa Yılmaz atandı.

Yılmaz, görevine yeniden atanmasının ardından kısa bir açıklama yaparak, “Sayın Cumhurbaşkanımıza beni bir kez daha bu onurlu göreve layık gördükleri için şükranlarımı sunuyorum. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar olmak üzere tüm bakanlarımıza da destekleri için teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’nin enerji alanındaki hedeflerine kararlılıkla ilerleyeceğini ifade eden Mustafa Yılmaz şunları kaydetti:

“EPDK, Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde ülkemize, milletimize ve sektörümüze hizmet etmeye devam edecektir. Bugüne kadar sektörümüz ile birlikte attığımız adımlar neticesinde enerji alanında çok önemli bir noktaya geldik. Ancak daha yapacak çok işimiz var. Ülkemizin enerji ticaret merkezi olma hedefine giden yolda kararlılıkla ilerleyecek, yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızdan azami düzeyde istifade etmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz.”

EPDK’nın tüm tüketicilere en kaliteli enerji hizmetinin sağlanması için gerekli adımları atarken, elektrikli araçlar ve alternatif enerji kaynaklarına yönelik de vizyoner bir bakış açısı ile çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayan Yılmaz: “Enerji ekonomimizin can damarı ve Türkiye’nin enerjide çok büyük hedefleri var. Kurum olarak “iki günü birbirine eşit olan ziyandadır” prensibi doğrultusunda her gün kendimizi yenileyerek ve geliştirerek azimle çalışacak, Türkiye’nin gücüne güç katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Mustafa Yılmaz, Kimdir

Mustafa Yılmaz, 1966 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesinde doğdu. Yılmaz, Nizip’teki ortaöğreniminin ardından 1984-1988 yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı. 1989 yılında İstanbul’da serbest avukatlığa başlayan Yılmaz,1993-2004 yıllarında enerji sektöründe avukat olarak çalıştı.

Yılmaz, 21 Şubat 2004 tarihli Resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Kurul Üyeliğine atandı, 28 Ocak 2010’da EPDK İkinci Başkanı olarak görevlendirildi.

20 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Başkanı olarak atanan Yılmaz, görev süresinin bitimini müteakiben 1 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla EPDK Başkanı olarak ikinci kez atandı.

4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Mustafa Yılmaz, 3 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla üçüncü kez EPDK Başkanlığı görevine atandı.

Yılmaz, 4. kez EPDK Başkanlığına atanmış oldu. İngilizce bilen Yılmaz, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

 



Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır’da

Resmî ziyaret için Mısır’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahire Uluslararası Havalimanı’nda Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ilk sondaj gemisini inceledi

Türkiye artık kendi sondaj gemisine sahip. Norveç’in güney kıyısından yola çıkan “Deepsea Metro-2” Türkiye’de. Bu kritik hamle, Doğu Akdeniz’deki enerji

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Türkiye, insani yardımlarda millî gelire oranda dünyanın bir numaralı ülkesidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cenevre’de Küresel Mülteci Forumu’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin uluslararası toplum adına dokuz yıldır taşıdığı sorumluluğu, diğer ülkeler paylaşmakla mükelleftir.

seers cmp badge