Konya | Türkiye’nin En Büyük Güneş Enerjisi Santrali Açılıyor

Konya | Türkiye’nin En Büyük Güneş Enerjisi Santrali Açılıyor

Kurduğu santrallerle yenilenebilir ve sınırsız enerji kaynağı güneşi karlı bir yatırıma dönüştüren Tekno Ray Solar, Konya Kızören’de bulunan ve 18,5 MW’lık ilk fazı devreye alınan toplam 22,5 MW kapasiteli Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralinin resmi açılışını 4 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştiriyor.

Toplamda 430 bin m2’lik alana kurulan Konya Kızören Güneş Enerji Santrali’nin, yıllık olarak toplamda 30.730.000 kWh elektrik üretimi gerçekleştirmesi planlanıyor. En yüksek kalitede ekipmanların kullanıldığı Konya Kızören Güneş Enerjisi Santrali “online scada” mimarisine sahip Türkiye’deki tek Güneş Enerjisi Santrali olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’de örnek olarak gösterilebilecek donanıma sahip olan Konya Kızören GES, yüksek verimli sistem tasarımı ve uzaktan izlenebilme özelliği ile üretim değerlerini anlık izleme fırsatı da sağlıyor.

Yenilenebilir ve sınırsız enerji kaynağı güneş enerjisinin, teknolojik alt yapı ve Tekno Ray Solar’ın uzman tasarım ekibiyle birleştiği bu proje ile yıllık 45 bin ağacın kurtarılması ve ortalama 18 bin ton CO2 salınımının engellenmesi hedefleniyor.

Gerçekleştirdiği projeler ile Türkiye’de güneş enerjisi sektörüne liderlik eden Tekno Ray Solar, 2016 yılı içerisinde kurulumu gerçekleştirilecek toplamda 60 MW Güneş Enerjisi Santrali ile yatırımlarına devam etmeyi planlıyor.

KONYA – TÜRKİYE

Türkiye'nin en büyük güneş santrali yarın Konya'da açılacak - Konya ,Türkiye

ADANA , KOCAELİ, ADIYAMAN , KONYA AFYONKARAHİSAR , KÜTAHYA AĞRI ,MALATYA AMASYA , MANİSA ,ANKARA ,KAHRAMANMARAŞ ,ANTALYA , MARDİN ,ARTVİN , MUĞLA AYDIN , MUŞ ,BALIKESİR , NEVŞEHİR, BİLECİK , NİĞDE ,BİNGÖL, ORDU, BİTLİS ,RİZE, ,BOLU, SAKARYA , BURDUR , SAMSUN , BURSA , SİİRT ,ÇANAKKALE , SİNOP , ÇANKIRI , SİVAS , ÇORUM ,TEKİRDAĞ , DENİZLİ ,TOKAT , DİYARBAKIR , TRABZON , EDİRNE , TUNCELİ , ELAZIĞ ,ŞANLIURFA , ERZİNCAN , UŞAK ,ERZURUM ,VAN , ESKİŞEHİR , YOZGAT , GAZİANTEP , ZONGULDAK ,GİRESUN ,AKSARAY , GÜMÜŞHANE , BAYBURT , HAKKARİ ,KARAMAN , HATAY , KIRIKKALE , ISPARTA , BATMAN ,MERSİN , ŞIRNAK , İSTANBUL , BARTIN , İZMİR ,ARDAHAN , KARS , IĞDIR , KASTAMONU , YALOVA , KAYSERİ ,KARABÜK ,KIRKLARELİ, KİLİS , KIRŞEHİR ,OSMANİYE

 

enerji petrol medya -TÜRKİYE- HABER GAZETESİ  - TÜRKİYE  - HABERLERİ - EKONOMİ (27)

 

Şirket-Toplantıları-Tekne-Turu-Türkiye-Mavi-Tur-YATTEKNEGULETYELKENLİ-33



seers cmp badge