MAN’dan Ankara’ya dev yatırım

MAN’dan Ankara’ya dev yatırım

ENERJİ PETROL MEDYA CEO -MEHMET ALİ SETENCİOĞLU

Volkswagen Grubu’na ait MAN Türkiye AŞ’nin Ankara Akyurt’taki yeri münferit yatırım yeri olarak ilan edildi. Burada yapılacak 452 milyon liralık yeni yatırımla 700 kişiye istihdam sağlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Volkswagen Grubu’na ait MAN Türkiye AŞ’nin Ankara Akyurt’taki yeri münferit yatırım yeri olarak ilan edildi. Burada yapılacak 452 milyon liralık yeni yatırımla inşallah 700 kişiye istihdam sağlanacak.” dedi. Varank, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinde “Alman Birliği Günü” dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Alman yatırımcılarla yakın iş birliği içinde olduklarını söyledi.

Alman yatırımcılarla yakaladıkları ivmenin önümüzdeki dönem de artarak devam edeceğine inandığını söyleyen Varank, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından geçti ve bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Volkswagen Grubu’na ait MAN Türkiye AŞ’nin Ankara Akyurt’taki yeri münferit yatırım yeri olarak ilan edildi. Burada yapılacak 452 milyon liralık yeni yatırımla inşallah 700 kişiye istihdam sağlanacak. Berlin’de düzenlenecek Türk-Alman Enerji Forumu ve Türk-Alman Ekonomi ve Ticaret Komisyonu  toplantılarının da somut neticeleri getireceğini hep beraber göreceğiz.”

 

MAN – TÜRKİYE : 

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş.

MAN ve NEOPLAN marka otobüsler ile MAN marka kamyonların yurtiçi satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetleri, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. tarafından yürütülmektedir. Şirket, Türkiye genelinde 9 bayii, merkez ve İstanbul şubesiyle satış ve pazarlama faaliyetlerini ve 31 servisi ile de satış sonrası hizmetlerini başarıyla sürdürmektedir.

MAN Türkiye A.Ş.

MAN’ın Almanya dışındaki ilk üretim tesisi olarak 1966 yılında faaliyete geçen MAN Türkiye, bugün “MAN’ın en büyük ve entegre otobüs fabrikası” konumundadır. 50 yılı aşkın tecrübeyle gelen üstün başarı ile bugün yaklaşık yarım milyar Euro’ luk ciroya ulaştı. Son 3-4 yılda ortalama yaklaşık % 20′ lik agresif bir büyüme trendi yakalayan MAN Türkiye A.Ş., ürettiği otobüslerin %95′ lere ulaşan büyük bir bölümünü, başta AB ülkeleri olmak üzere 47 ülkeye ihraç ediyor.

 

ENERJİ PETROL MEDYA CEO -MEHMET ALİ SETENCİOĞLU



seers cmp badge