“Sadece Bölgemizin Değil, Dünyanın En Önemli Güçlerinden Biri Olma Yolunda İlerliyoruz”

“Sadece Bölgemizin Değil, Dünyanın En Önemli Güçlerinden Biri Olma Yolunda İlerliyoruz”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Afyonkarahisar İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Dünyadaki en büyük 10 projenin altısının yürütüldüğü bir ülke olarak, sadece bölgemizin değil, dünyanın en önemli güçlerinden biri olma yolunda ilerliyoruz. Uluslararası alanda, uğradığımız tüm haksızlıklara, adaletsizliklere, maruz kaldığımız tüm saldırılara rağmen, sadece kendimiz dimdik ayakta kalmakla yetinmedik, dostlarımız için de umut kaynağı hâline geldik” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongre öncesi kendisini bekleyen vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçerek partililere hitap etti.

Konuşmasına 16 Nisan halk oylamasındaki yüzde 65’lik “evet” oranındaki destekleri sebebiyle Afyonkarahisarlılara teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, millî mücadelenin, kurtuluşun ve kuruluşun şehri olan Afyonkarahisar’ın yola çıktıklarından beri kendilerini hiç yalnız bırakmadığını vurguladı.

“AFYONKARAHİSAR’IN GÖNLÜMÜZDE AYRI BİR YERİ VARDIR”

AK Parti’nin temellerini 17 yıl önce 14 Ağustos 2001 tarihinde Afyonkarahisar’da attıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmaret Camiinde Cuma namazını kılıp çıktığımızda, bizi ‘Başbakan Erdoğan’ sloganlarıyla karşılamıştınız. Biz de sizin teveccühünüzle seçimlerde birinci çıkarak önce Başbakan, ardından Cumhurbaşkanı olarak ülkemize ve milletimize hizmet etme şerefine nail olduk. Bunun için Afyonkarahisar’ın gönlümüzde ayrı bir yeri vardır” şeklinde konuştu.

Ekonomisiyle, altyapısıyla, dev yatırımlarıyla, uluslararası alandaki gücüyle Türkiye’yi fersah fersah ileriye taşıdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomisi 3-5 milyar dolarlık manipülasyonla krize sokulabilen Türkiye’nin geride kaldığını belirterek, “Gezi dediler, başaramadılar. Arkasından 15 Temmuz dediler, başaramadılar. Onlar bozmak için yaptılar, milletim ihya için yaptı, inşa için yaptı ve onları tekmeledi, tokatladı” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE, DÜNYANIN EN ÖNEMLİ GÜÇLERİNDEN BİRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Türkiye’yi millî gelirde dünyanın 17’ncisi, satın alma paritesine göre ise 13’üncüsü durumuna getirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyadaki en büyük 10 projenin altısının yürütüldüğü bir ülke olarak sadece bölgenin değil dünyanın en önemli güçlerinden biri olma yolunda ilerlediklerini kaydetti.

Uluslararası alanda uğranılan tüm haksızlıklara, adaletsizliklere, tüm saldırılara rağmen sadece dimdik ayakta kalmakla yetinmediklerini, Türkiye’yi dostları için de umut kaynağı hâline geldiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü biz kendisiyle birlikte tüm dostlarının, kardeşlerinin, tüm insanlığın iyiliğini, güzelliğini, huzurunu, refahını isteyen bir ülkeyiz; çünkü biz Türkiye’yiz. Onun için bilerek bir masuma zarar vermektense, kendi hayatımızı tehlikeye atmayı göze alırız. Onun için mazlumlara açtığımız kollarımızı hiçbir zaman kapatmadık, kapatmayız. Onun için maziden atiye giden bu uzun yolculuğumuzun asla bir son durağı yoktur” şeklinde konuştu.

Milletle birlikte çıktıkları bu yolda her başarının ardında milletin desteği ve duası olduğunu çok iyi bildiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye büyürken ve gelişirken Afyonkarahisar’ın da bundan nasibine düşeni aldığını söyledi. Afyon’un büyükşehir olma sınırına geldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğumların biraz artması durumunda 2019’da Afyon’un büyükşehir olabileceğini, en geç bir sonraki seçimde Afyonkarahisar’ın büyükşehir statüsüyle yoluna devam edeceğine inandığını söyledi.

“AFYONKARAHİSAR’DA SON 15 YILDA 18 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, Afyon’a yapılan yatırımlara değindi. Son 15 yılda yapılan 18 milyar liralık yatırımın şehrin bugünlere gelmesinde çok önemli rolü olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 2319 yeni derslik yapıldığını, üniversiteyi büyüttüklerini, 11 bine yakın yatak kapasiteli yeni yurtlar inşa ederek geleceğin emanet edileceği gençlere Afyonkarahisar’da hizmet ettiklerini ve 15 bin seyirci kapasiteli yeni bir stadyum yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Sağlıkta aralarında biri 400 yataklı, biri 100 yataklı devlet hastaneleri ile 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesinin de bulunduğu toplam 40 adet tesisi şehre kazandırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirdeki hastanelerin yatak kapasitelerini neredeyse iki katına çıkardıklarını ifade etti. Toplu konutta yapılan 8328 konut projesiyle Afyon’un adeta çehresini değiştirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ulaşımda 5,5 milyar liralık yatırımla Afyon’u gerçek anlamda yolların kavşağı hâline getirdik. Bölünmüş yol uzunluğunu, neydi biliyor musunuz? 54 kilometreden 10 kat arttırdık, 545 kilometreye çıkartarak yolculukların güvenli ve konforlu şekilde sürdürülmesini sağladık. Hâlen beş ayrı bölünmüş yol projesinin inşası da sürüyor. Demir yolu ulaşımının Afyon tarihinde ayrı bir yeri bulunuyor. Bunun için şehirdeki tüm demir yollarını yeniledik, gar binasını restore ettik. Hızlı tren hattının inşası etap etap sürüyor. Afyon’u bir taraftan İzmir’e, diğer taraftan Ankara’ya ve oradan Türkiye’nin her yerine bağlayacak hızlı tren hattıyla birlikte şehrin ulaşımında yepyeni bir dönem açılacağına inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ciddi bir kalkınma sürecini Afyonkarahisar’da yaşadıklarını ve bundan sonrasının daha iyi olacağına inandığını söyleyerek, yeni yatırımlarla Afyon’u çok daha ileri bir seviyeye taşıyacaklarını ifade etti. Afyon Ankara hattını 2019’un Eylül’ünde, Afyon-İzmir hattını ise bir sonraki yıl hizmete açmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Havalimanındaki hızlı tren istasyonunun, şehrin havalimanına olan ulaşımını da kolaylaştıracağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Bu dönemde inşa edilen 35 barajı ve 21 göletle sulamaya açılan 528 bin dekar araziyi işte milletvekiliniz, Bakanımız Sayın Eroğlu’nun memleketine hizmetleri olarak görüyoruz. İnşası süren 12 baraj, 5 gölet ve 18 sulama projesi tamamlandığında hem içme suyu, hem de sulama bakımından Afyon bir kez daha çağ atlayacak. Afyon’un içinden geçen Akarçay yılların ihmali ve yanlışları sebebiyle sizin deyiminizle neydi? ‘Kokançay’ Bu hâle gelmişti. Şimdi burası çevresinde mesire yerleri, gezinti alanları, tekne turlarıyla bambaşka bir görüntüye kavuştu. Aslında anlatacak daha çok hizmet var. Burada sadece şöyle ana başlıklarını ifade ettiğim bu hizmetleri önümüzdeki dönemde katlayarak sürdürmek istiyoruz.”

“AKBABALAR GİBİ ÜLKEMİZİN ÜZERİNE ÇULLANMAYA ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında 2019’un Mart ayındaki yerel seçimleri, ardından Kasım’da Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini hatırlatarak, Afyonkarahisar’dan çok büyük destek beklediklerini ifade etti ve “Sadece Afyon’un içinden değil ha, Emirdağ, Bolvadin, buralardan, yurt dışından, ta Belçika’dan, Almanya’dan ses gelsin istiyoruz. Afyon’a geriye düşmek yakışmaz, hep ileriye, hep ileriye gitmek yakışır. Onun için 2019’da yüzde 65’in çok daha üzerinde bir oy oranı bekliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, Türkiye’nin sınırları içinde, sınır boylarında ve uluslararası alanda verdiği tarihî mücadelede attığı her adımla biraz da güçlenerek, biraz daha mevzi ve imkân kazanarak yoluna devam ettiğini kaydetti. “Bu mücadelenin kesintisiz ve kararlı bir şekilde sürdürülmesi en başta bizlerin görevlerimizi hakkıyla yapmamıza bağlıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandık esasına göre mahalle ve sandık temsilcisinden genel merkez yönetimine kadar tüm AK Parti kadrolarının milletimizin desteğini daha güçlü şekilde almak için gecesini gündüzüne katmak zorunda olduklarına dikkat çekti. En küçük bir zayıflığın, en küçük bir belirsizliğin nelere mal olabileceğinin işaretlerini zaman zaman hep birlikte görüp, yaşadıklarını, bunu 7 Haziran’da da gördüklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Öyleyse daha hassas olacağız. Bizim zayıflığımızı Türkiye’nin zayıflığı olarak görüp hemen akbabalar gibi ülkemizin üzerine çullanmaya çalışanlara inşallah fırsat vermeyeceğiz. 81 milyon vatandaşımıza vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Seçimlerde tüm iftiralara, tüm kafa bulandırmalara yönelik ithamlara rağmen kendilerini destekleyen vatandaşlarımıza olan minnettarlığımızı ancak böyle ödeyebiliriz” şeklinde konuştu.

Sınır boylarında ve sınırlarımız ötesinde “ölürsek şehit, dönersek gaziyiz, bizi beklemeyin” diyerek canları pahasına istiklalimiz ve istikbalimiz için çarpışan kahramanlarımıza borcun ancak daha çok çalışarak ödeneceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Genelkurmay Başkanından rütbesiz erine kadar her mensubunu birer Mehmetçik olarak gördüğümüz kahraman ordumuza, ‘gazası mübarek olsun’ diyor, hepsine selamlarımızı, muhabbetlerimizi gönderiyoruz” dedi.

“DOSTLUĞUN, MÜTTEFİKLİĞİN VE DİPLOMASİNİN TÜM YÖNTEMLERİNİ DENEDİKTEN SONRA BU OPERASYONLARA KARAR VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan eskilerin “zor oyunu bozar” sözüne atıfta bulunarak, dostluğun, müttefikliğin, ortaklığın, diplomasinin tüm yöntemlerini denedikten sonra bu operasyonlara karar verip uyguladıklarına dikkat çekti. Hâlâ öncelik ve tercihlerinin, meseleleri konuşarak, müzakere ederek, karşılıklı hassasiyetleri ve çıkarları dikkate alarak çözmekten yana olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yöntemin tüm ülkelerle olan ilişkiler için geçerli olduğunu vurguladı.

Bu sabah itibariyle 1595 teröristin etkisiz hâle getirildiğini, 31 Mehmetçik, 60 ÖSO olmak üzere toplam 91 şehidin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ne karnından konuşanlardan, ne de lafı eğip bükenlerden olmayacağız. Dost acı söyler prensibince doğru bildiklerimizi daima muhataplarımıza ifade ettik, her zaman açık sözlü olduk. Bize de açık sözlü olunmasını istedik. Bakınız geçmişte ve kimi konularda hâlen İran’la, Irak’la, Rusya’yla, Yunanistan’la, Amerika’yla, Avrupa ülkeleri ile çeşitli anlaşmazlıklarımız, çeşitli görüş ayrılıklarımız olmuştur. Ne zaman bunları Allah’ın insanlara en büyük lütfu olan akılla, diyalogla, konuşmayla çözdüysek hepimiz kazandık. Ne zaman bu meseleler siyasi ve ekonomik ilişkilerimizde çatışmaya yol açtıysa hep birlikte bedel ödedik. Hele hele konu çok daha ciddi çatışma alanlarına taşındığında bunun bedeli gelecek nesillere sâri şekilde işte görüyorsunuz açık olarak ortaya çıkıyor. Bunu Birinci Dünya Savaşı’ndaki, Kurtuluş Savaşı dönemimizdeki acılarımızı ve kayıplarımızı unutmadık. Ama o dönemde edindiğimiz tecrübeler var, bunları da unutmadık. Lozan’daki kazanımlarımızı unutmadığımız gibi kayıplarımızı da unutmadık. İkinci Dünya Savaşı sonrasında uluslararası toplumla bütünleşme yolunda attığımız adımları unutmadığımız gibi, bizi önce oyalayan ve sonra dışlayan sinsilikleri de unutmadık. Bugün de yürüttüğümüz mücadelede bize verilen destekleri olduğu gibi, yapılan gizli-açık ihanetleri, söylenen yalanları, sergilenen riyakârlıkları da elbette unutmayacağız. Devletlerarası ilişkilerin mutlak dostluk veya mutlak düşmanlık değil ortak çıkarlar üzerine bina edilmesi gerektiği gerçeğinden hareket ediyoruz. Bizimle ortak bir geleceğe yürümek isteyenlere musafaha için ellerimiz daima açıktır. Geleceğimizi karartmak isteyenlere ise aynı ellerin yumruk olup, tokat olup inmesi kaçınılmazdır.”

“2023 HEDEFLERİMİZ, BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİNİN İLK DURAĞIDIR”

Temel altyapı hizmetlerinin tam olarak verilemediği bir ülkenin geleceği için büyük vizyonlar ortaya koymasının hayal olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi elimizdeki bu büyük imkânın üzerinde asıl özlediğimiz, asıl hedeflediğimiz büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme zamanıdır. 2023 hedeflerimiz büyük ve güçlü Türkiye hedefinin ilk durağıdır” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaya aday, savunma sanayi başta olmak üzere stratejik tüm üretimlerini kendisi yapabilir duruma gelmiş Türkiye’nin önünde yepyeni bir ufuk açıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda artık kendi silahlı, silahsız insansız hava araçlarını uçuran bir Türkiye’nin var olduğunu söyledi. 2023’ün ardından 2053 ufkuna yürüdüklerini, 2071 ufkunun temellerini attıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl İstanbul’un fethi ile sadece kendimiz değil tüm insanlığı yeni bir çağa soktuysak, inşallah 2053’te öyle bir atılımı gerçekleştireceğiz. Nasıl Malazgirt’te kapılarını açtığımız Anadolu’yu bin yıldır yurdumuz olarak sahiplendik ve koruduysak, inşallah 2071’de bu gücümüzü tüm gönül coğrafyamızı kucaklayacak şekilde genişleteceğiz. Bunun için şu dört ilkeye sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor; tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin sonunda, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda önemli bir imtihan olarak gördüğü 2019 seçimlerinde Afyonkarahisar’a güvendiğini belirterek, kongrede görev alacaklara başarılar diledi.



seers cmp badge