Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras’ı Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras’ı Kabul Etti

Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu’na katılmak ve resmî temaslarda bulunmak üzere Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı kabul etti.

Kabul, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı Four Seasons Otelinde gerçekleşti.

İki ülke arasındaki ilişkilerde pozitif gündem oluşturulması için ortak çaba sarf edilmesinin vurgulandığı görüşmede, Yunanistan ile yapılan İşbirliği Konseyi’nin bir sonraki toplantısının sonbaharda Selanik’te gerçekleştirilmesinde mutabık kalındı.

YUNANİSTAN’A SIĞINAN DARBECİ ASKERLERİN İADESİ

Görüşmede, darbeci askerlerin Yunanistan tarafından iade edilmemesinin, Türkiye açısından sorun teşkil ettiği belirtilerek, darbeye karışmış bu kişilerin, Yunanistan’da durmasının doğru olmadığı, bu konuda gerekli adımların atılması hususunun da altı çizildi.

Ege’de gerginliklerin azaltılması, muhtemel sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine vurgu yapılan toplantıda, meselelerin askeri taraflar arasında iş birliği yoluyla çözülmesi konusunda Türk ve Yunan tarafı karşılıklı görüşlerini ifade etti.

Kıbrıs konusunun da ele alınarak görüşmelerin devam etmesi ve pozitif bir gündemle meselenin çözüme kavuşturulması için çalışma yapılması konusunda karşılıklı olarak anlaşılan toplantıda, Yunanistan Başbakanı Çipras, 16 Nisan’daki referandumdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti ve Türkiye’ye, AB sürecinde destek verdiklerini söyledi.



seers cmp badge