Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV ve A Haber Ortak Canlı Yayınına Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV ve A Haber Ortak Canlı Yayınına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV, A Haber, A News ve A Haber Radyo ortak yayınında gerçekleşen ‘Gençlerle Büyük Buluşma’ programına konuk oldu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve canlı olarak ekranlara gelen yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salih Nayman’ın moderatörlüğünde, çeşitli üniversitelerde okuyan gençlerin sorularını cevapladı.

‘Gençlerle Büyük Buluşma’ adlı programda, gençlerin 16 Nisan’da millet tarafından oylanacak Anayasa değişiklikleri ile ilgili sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişikliklere ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin var olan Parlamenter Sistemden farkının neler olduğuna ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Halk oylamasında ‘hayır’ kampanyası yürüten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) liderinin ve milletvekillerinin değiştirilecek maddelerle ilgili gerçeği yansıtmayan iddialarını da aktaran öğrencilerin, değişikliklerin gerçekte neyi içerdiği ile ilgili sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişikliklerin millet tarafından onaylanması durumunda Türkiye’nin büyüme ve gelişmesinde neler sağlayacağına dair açıklamalara yer verdi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NUN ÇELİŞKİLERİ

CHP liderinin aynı konularda birbiri ile çelişen demeçlerinin de kayıtlardan gösterildiği buluşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet liderinin gerçeği yansıtmayan ifadelerini de değerlendirdi.

Kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplarda terörle mücadele, ekonomi, 15 Temmuz darbe girişimi, referandum sürecinde Avrupa’da yaşananlar, Avrupa Birliği ülkeleri ile ilişkiler, Suriye’de yaşanan gelişmeler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de yürütülen operasyonların da içinde olduğu gündemdeki konuları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine sorular üzerine özel hayatı ile ilgili merak edilenleri paylaştı ve gençlere tavsiyelerde bulundu.



seers cmp badge