Ülkemize Yönelik Tehditleri Kaynağında Yok Etmek Zorundayız

Ülkemize Yönelik Tehditleri Kaynağında Yok Etmek Zorundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (16) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (15)

Keçiören Metrosu açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize yönelik tehditleri membaında, yani kaynağında yok etmek zorundayız. Şunu bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız; Türkiye’nin güvenliği Gaziantep’te değil Halep’te, Hatay’da değil İdlip’te, Mersin’de değil Kıbrıs’ta, Kars’ta değil Nahçıvan’da, Artvin’de değil Batum’da, Trakya’da değil Balkanlarda başlar, bunu böyle bilelim” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören Metrosu hattının açılış törenine katıldı. Keçiören ile Atatürk Kültür Merkezi (AKM) arasında hizmet verecek metro hattının açılış töreninde; Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, milletvekilleri, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, metronun inşasını üstlenen yüklenici firma yöneticileri ve davetliler hazır bulundu. Vatandaşların da yoğun katılımıyla gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Keçiören metro hattının, Türkiye’ye, Ankara’ya ve Keçiören’e hayırlı olmasını dileyerek metro hattının Ankara’ya kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 11 yıl Keçiören’de ikamet etmiş biri olarak, metro hattının inşa sürecinde yaşanan sıkıntıyı yakından bildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sabrın sonu selamettir. Hem biraz geç, hem de biraz güç olan bu projenin nihayet bitirilmiş olmasını, en az sizler kadar sevinçle karşıladığımı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“KEÇİÖREN’DE YAŞAMAK, AYRICALIK HÂLİNE DÖNÜŞECEK”

Keçiören’in hikâyesinin, bir yönüyle, Ankara’nın ve Türkiye’nin hikâyesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Keçiören’in Cumhuriyet yıllarından bugüne uzanan tarihine ilişkin aktardığı bilgilerin ardından, geçtiğimiz çeyrek yüzyılda ilçenin adeta küllerinden yeniden doğduğunu, kendini plansız yapılaşmadan, mahalle samimiyetini muhafaza ederek, kurtarıp yenilendiğini belirtti.

Bugün Keçiören’in, hem modern konutlara sahip, hem de geleneksel mahalle hayatının devam edebildiği ender ilçelerden biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açılışını yaptığımız metro hattıyla, ilçemizin en ciddi sorunu olan ulaşım meselesinin çözümü konusunda çok önemli bir adım atılıyor. İnşallah, artık Keçiören’de yaşamak, Keçiörenli olmak çok daha büyük bir ayrıcalık hâline dönüşecektir” dedi.

“MİLLETİMİZİ BİRBİRİNE DÜŞÜREMEYECEKLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiörenli vatandaşların sergilediği birlik, beraberlik ve dayanışma örneğinin, Türkiye’de son dönemde sürekli tahrik edilmeye çalışılan, farklılıkları çatışma unsuru hâline dönüştürme çabalarına karşı verilmiş en güzel cevap olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları ekledi: “Keçiören’de Yozgat’tan, Çorum’dan, Çankırı’dan, Kırşehir’den, Kırıkkale’den, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizden, Karadeniz’den, Ankara’nın ilçelerinden gelmiş vatandaşlarımız yaşıyor. Biliyorum ki Keçiören’de kimse kimseye bu Türk mü, Kürt mü, Çerkez mi, Boşnak mı diye bakmaz. Biliyorum ki Keçiören’de kimse kimseye bu Sünni mi, bu Alevi mi, bu başka bir meşrepten mi diye de bakmaz. Burada herkes insandır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, komşudur, dosttur, kardeştir. Biz hep, her zaman her yer de ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ dediğimizde, en gür cevabı Keçiören’den aldığımızı biliyoruz. Türkiye’yi ayakta tutan ruh, işte budur.”

Her fırsatta kimi zaman etnik, kimi zaman da meşrep farklılıkları üzerinden milletin birbirine düşürülmeye çalışıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Bugüne kadar denemedikleri yol, kaşımadıkları hassasiyet kalmadı. Ama başarılı olamadılar, Allah’ın izniyle olamayacaklar. Milletimizi birbirine düşüremeyecekler. Kardeşliğimizi bozamadılar, bozamayacaklar. Birlik ve beraberliğimizi zedeleyemediler, zedeleyemeyecekler. Milletimiz, terör örgütleri ve onların destekçileriyle, istismar edilmeye çalışılan vatandaşlarımız arasındaki ayrımı daima titizlikle yapmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE, TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ORTAK SALDIRISI ALTINDADIR”

“Yıllardır ‘Kürt’ deyip, Kürt vatandaşlarımızın hayatlarını çukurla, hendekle, bombayla zehir edenleri milletimiz çok iyi gördü, görüyor. Aynı şekilde, ‘Alevi’ deyip, bu meşrebe mensup vatandaşlarımızı istismar edenleri de çok iyi tefrik ediyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak, ‘hayat tarzı’ tartışması üzerinden, toplumun bir kesimini diğerine karşı tahrik etmek isteyenlerin, yine ortada kaldığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz, hangi kökenden, hangi meşrepten, hangi inançtan olursa olsun şunu gayet iyi görüyor: Türkiye, terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır ve bu örgütler vasıtasıyla diz çöktürülmeye çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

Türk milletini tanımayanlara, Çanakkale ile İstiklal Savaşlarına ve Malazgirt’ten başlayarak, bin yıldır bu toprakların nasıl vatan kıldığına bakmasını tavsiye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şöyle konuştu: “Varsa aynı bedeli ödemeyi göze alan, buyursun gelsin, hodri meydan diyorum. Bu millet er meydanından hiçbir zaman kaçmamıştır. İşte görüyorsunuz, adam gibi karşımıza çıkamayanlar, terör örgütleri aracılığıyla canımızı yakmanın, bizi arkadan hançerlemenin hesabı içindeler. Bizi, bir dönem DEAŞ’la mücadele etmiyor diye uluslararası alanda sıkıştıranların, ahlaksızca itham edenlerin, bu örgütün tepesine bindiğimizde, bir anda karşımıza geçip, ‘daha ileriye gitmeyin’ demeleri boşuna değildir, ‘20 kilometreyi geçmeyin’ demeleri boşuna değildir. Onlar ne derse desin, biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik ve yola devam ediyoruz. DEAŞ’a karşı başka bir terör örgütünü destekleyenlerin oyunları ve bahaneleri, Türkiye’nin sahaya
inmesiyle bozulmuştur, boşa çıkmıştır. Görüldü ki, bunların derdi, bölgeyi DEAŞ’tan ve diğer terör örgütlerinden temizlemek değil, tam tersine, bölgenin bitip tükenmeyen bir kan ve ateş denize dönüştürülmesidir. Ha DEAŞ, ha PKK, ha PYD, ha YPG, ha DHKP-C ve ilave ediyorum ha FETÖ; hiç birbirlerinden farkı yok.”

“KENDİMİZİN VE KARDEŞLERİMİZİN HAKKINI SONUNA KADAR ARAMAKTA KARARLIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu niyetlerini gizleme gereği dahi duymadıklarını kaydederek “Suriye’deki, Irak’taki Arap, Kürt, Türkmen, diğer gruplar onların oyununda kolayca feda edilecek piyonlar olabilir. Bizim için bu insanlar, bin yıllık akrabalığımız olan, soydaşlığımız olan, kendimizden ayrı görmediğimiz kardeşlerimizdir. Suriye’de ateş düşen her ev, bizim evimizdir. Irak’ta sönen her ocak, bizim ocağımızdır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de patlayan bombalarla ve yapılan eylemlerle, Irak’ta ve Suriye’de oynanan oyun arasındaki ilişkiyi iyi bildiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şayet biz bu tehditleri oralarda karşılamazsak, oralardaki kardeşlerimizin güvenliğini, huzurunu, refahını koruyamazsak, kendi evimizde mutlu ve müreffeh yaşama imkânı da bulamayız. Ülkemize yönelik tehditleri membaında, yani kaynağında yok etmek zorundayız. Şunu bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız; Türkiye’nin güvenliği Gaziantep’te değil Halep’te, Hatay’da değil İdlip’te, Mersin’de değil Kıbrıs’ta, Kars’ta değil Nahçıvan’da, Artvin’de değil Batum’da, Trakya’da değil Balkanlarda başlar, bunu böyle bilelim. Hatta biliyorsunuz Avrupa’da 5-6 milyon vatandaşımız yaşıyor, orası rahat olmazsa, biz de rahat olamayız. Onun için, bizi kendi içimize sıkıştırarak, büyük oyunun dışına atma çabalarına rıza göstermeyeceğiz. Hem sahada, hem masada olarak, kendimizin ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar aramakta kararlıyız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini açılışı yapılan Keçiören Metro hattının hayırlı olmasını dileyerek tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Başbakan Yıldırım, törende hazır bulunan bakanlar, milletvekilleri ve diğer yetkililerle birlikte metronun açılış kurdelesini kesti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (12) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (13) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (14)

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, bakanlar ve açılışa katılan protokol üyeleriyle hattın ilk durağı Şehitler istasyonuna geçti ve buradan hattın son durağı AKM’ye kadar metronun ilk seferini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (2) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (3) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (4) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (5) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (6)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (7) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (8) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (9) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (10) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Haber Enerji  (11)



seers cmp badge