Başbakan Binali Yıldırım, “Yaşayan İnsan Hazineleri” Ödül Töreni’nde konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, “Yaşayan İnsan Hazineleri” Ödül Töreni’nde konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, “Millet şuuru, kültür değerlerimiz, inançlarımız, bizi biz yapan özelliklerimizi kaybettiğimiz zaman gelecekle ilgili çok büyük tehlikeyle karşı karşıya kalmamız mukadder olur, kaçınılmaz olur.” dedi.

Başbakan Yıldırım, Beştepe Millet Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri” Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmasına, yaşayan insan hazinelerini, her yıl milletle buluşturarak, geleneği, geçmişe taşıyacak önemli bir projeye imza atan Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür ederek başladı.

Mevlana’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da sıkça kullanılan “Adam odur ki bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser” sözünü anımsatan Yıldırım, AK Parti iktidarı olarak son 14 senede bu prensiple hareket ettiklerini bildirdi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

“Hem maddi kalkınma hem manevi kalkınma konusunda geleneklerimizi koruyarak, geleceğimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onların geçmişimizi en doğru, en iyi şekilde öğrenerek, bu uğurda hayatlarını hasretmiş ve çok büyük emeklerle ortaya koymuş oldukları eserleri bilerek, geleceğe hazırlanmaları, ülkemizin, milletimizin değerlerinden kopmadan medeniyet yürüyüşünü sürdürmemiz elbette ki millet olarak, millet şuuruyla hem istiklalimizin hem de 2023, 2035, 2053 hedeflerimizin gerçekleşmesi için vazgeçilmez en önemli varlığımızdır, kaynağımızdır.

Biz millet olarak kökümüz mazide olan atileriz. Köklerimizi, geçmişimizi daima yaşatacağız, yaşatacağız ki geleceğimizi en güzel şekilde inşa edelim. Millet şuuru, kültür değerlerimizi, inançlarımızı, bizi biz yapan özelliklerimizi kaybettiğimiz zaman gelecekle ilgili çok büyük tehlikeyle karşı karşıya kalmamız mukadder olur, kaçınılmaz olur.”

Bu özelliğin hala “dipdiri” olduğunun 15 Temmuz gecesi görüldüğünü vurgulayan Yıldırım, Türk milletinin silaha, topa, tanka karşı göğsünü siper ederek alçakça bir darbe girişiminde bulunan terör güruhuna gerekli dersi verdiğini, Türkiye’nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini sağlamayı başardığını” ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü, halkın refahı ve güvenliği için canını veren bütün şehitlere rahmet, gazilere de sağlıklı ve uzun bir ömür diledi.

Yıldırım, bu önemli etkinliği başlatarak, yaşayan insan hazineleri fikrini bir geleneğe dönüştüren ve bunu tanıtma yönünde gayret eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve ekibine bir kez daha teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım, “Yaşayan İnsan Hazineleri” Ödül Töreni’nde konuştu,Enerji,Haber,Gazetesi, (2)

Başbakan Binali Yıldırım, “Yaşayan İnsan Hazineleri” Ödül Töreni’nde konuştu,Enerji,Haber,Gazetesi, (3) Başbakan Binali Yıldırım, “Yaşayan İnsan Hazineleri” Ödül Töreni’nde konuştu,Enerji,Haber,Gazetesi, (4) Başbakan Binali Yıldırım, “Yaşayan İnsan Hazineleri” Ödül Töreni’nde konuştu,Enerji,Haber,Gazetesi, (5) Başbakan Binali Yıldırım, “Yaşayan İnsan Hazineleri” Ödül Töreni’nde konuştu,Enerji,Haber,Gazetesi, (6)Başbakan Binali Yıldırım, “Yaşayan İnsan Hazineleri” Ödül Töreni’nde konuştu,Enerji,Haber,Gazetesi, (7)



seers cmp badge