Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘ndeki kan verme merkezinde açıklamalarda bulundu

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘ndeki kan verme merkezinde açıklamalarda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım, kanıyla, canıyla gerektiğinde bu ülke ve millet için 79 milyonun her bir ferdinin hazır ve nazır olduğunu belirterek, “Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok. Dolayısıyla sağlıklı nesiller yetişmesi ve Sağlık Bakanlığımızın kan ihtiyacının karşılanması adına bu anlamlı kampanyaya şahsım ve bakanlarım olarak katılmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.

Yıldırım, Türk Kızılayı İstanbul Şubesince, Kızılay Haftası dolayısıyla 15 Temmuz gecesi kahramanlık gösterilen 11 mekanda düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek vermek için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki Kızılay tırının bulunduğu alana geldi.

Burada konuşan Yıldırım, Kızılay’ın çeşitli zamanlarda yurdun her tarafında kan bağışı kampanyaları yürüttüğünü ifade ederek, bugünkünün diğerlerinden farklı olduğunu söyledi.

Yıldırım, 43 yıl önce Cumhuriyetin 50. yılında 29 Ekim 1973’te birinci boğaz köprüsünün açıldığını anımsatarak, “50 yıl sonra bu köprü maalesef bir ihanete şahitlik etti. O ihanet de 15 Temmuz gecesi gerçekleşti. Burada vatanı, milleti, ülkeyi korumak için hayatını seve seve veren şehitlerimiz, gazilerimiz oldu.” diye konuştu.

Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de hayırlı ömürler dileyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Onlar can verdiler, biz de kan vereceğiz. Onların verdiklerinin yanında bizimkinin esamesi bile okunmaz, adı bile olmaz. Ama insanı yaşat ki devlet yaşasın, prensibimiz bizim insana, vatandaşa, millete olan borcumuzu, sadakatimizi gösteriyor. Tabi ki kanımız da, canımız da gerektiğinde bu ülke, millet için her fert, 79 milyonun her bir ferdi hazır ve nazırdır. Onda hiç bir tereddüdümüz yok. Dolayısıyla sağlıklı nesiller yetişmesi ve Sağlık Bakanlığımızın kan ihtiyacının karşılanması adına bu anlamlı kampanyaya şahsım ve bakanlarım olarak katılmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.”

Türk Kızılay’ın son yıllarda çok büyük mesafe kat ettiğini belirten Yıldırım, eskiden Kızılay kongrelerinde kavga gürültü ve hizipleşmenin yaşandığını, asırlık Kızılay’ın yıllar geçtikçe yorgun düştüğünü anlattı.

KIZILAY TEKRAR ŞAHA KALKTI

Yıldırım, “AK Parti iktidarında Kızılay tekrar şaha kalktı ve bugün sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde, herhangi bir afet olsa, herhangi bir olağanüstü durum olsa hemen Allah’a şükür orada bizim Türk Kızılayımız hazır bulunuyor. Türk Kızılayı özellikle Suriye’de, Irak’ta ve ülkemizde misafir ettiğimiz 3 milyon civarındaki kardeşlerimize de gece gündüz demeden hizmetlerini sürdürüyor.” şeklinde konuştu.

Sosyal destek ve eğitime katkı programlarında, hayatın bir çok alanında Türk Kızılayını, devletin hizmetleriyle birlikte yan yana, omuz omuza görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldırım, başarılarından dolayı başta genel başkanı olmak üzere Türk Kızılayını tebrik etti.

Başbakan Yıldırım ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlediği kampanyadan dolayı da Türk Kızılayı İstanbul Şubesine, şube başkanına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

KAN BAĞIŞI YAPILAN NOKTALARDAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının ardından kampanyanın gerçekleştirildiği 11 noktadan bazılarına görüntülü aramayla bağlanarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, Vatan Caddesi’ndeki noktayla görüşmesi öncesinde, “Kan bağış kampanyası 11 noktada devam ediyor. Şimdi oraya bir bağlantı kuracaklar. Teknoloji gelişti artık biliyorsunuz. Bu darbede de işe yaradı bu akıllı telefonlar.” ifadelerini kullandı.

Vatan Caddesi’ndeki görüşmede çalışmalara ilişkin bilgi verilen ve yabancı uyruklu vatandaşların da kampanyaya ilgi gösterildiği aktarılan Yıldırım, “Kampanyayı tebrik ediyorum. İnsanlık küreseldir biliyorsunuz. İnsanlıkta barışın, kardeşliğin yaşaması için milliyet farkı olmaz. Tüm arkadaşlara selam söyleyin.” diye konuştu.

“Şu ana kadar kaç ünite oldu?” diye soran Yıldırım, 35-40 ünite kan verildiği yanıtını alması üzerine ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a dönerek, yeterli olup olmadığını sordu.

Bunun üzerine Yıldırım, “Başlangıç için fena değil ama yetersiz. Biraz daha gayret. Tebrik ediyorum. Kolay gelsin.” dedi.

SEN HAYATTA OLACAKSIN Kİ HER ZAMAN HİZMET EDECEKSİN

Başbakan Yıldırım daha sonra Atatürk Havalimanındaki Türk Kızılayı görevlisi Abdulvahit Şimşek ile de görüştü.

Burada kan bağışı yapan bir vatandaşlarla da konuşan Yıldırım, “İlk defa mı kan veriyorsunuz? İlaç kullanıyor musunuz?” şeklinde sorular sordu.

Başbakan Yıldırım, bir vatandaşın “Kanım bitene kadar canım feda olsun.” sözleri üzerine, “Bitene kadar olur mu? Sana da lazım. Sen hayatta olacaksın ki her zaman hizmet edeceksin.” ifadelerini kullandı.

ALLAH HER TÜRLÜ BELADAN, KAZADAN MEMLEKETİ, MİLLETİ KORUSUN

Başbakan Yıldırım, Çengelköy’deki kampanya hakkında da 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında yaralanan Çengelköy Mahallesi Muhtarı Can Cumurcu’dan bilgi alarak, “Biz de Şehitler Köprüsü’ndeyiz. Kan bağış kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar birbiriyle yarışıyor. Sizde durum nasıl?” diye sordu.

Cumurcu’nun, “15 Temmuz akşamı elhamdülillah çok kan verdik ama daha verecek kanımız var.” şeklindeki sözleri üzerine Yıldırım, “Hala çok var, yani alçaklar bir daha gelse hesabını görürüz diyorsun.” dedi.

“Ona artık cesaret edemezler.” diyen Cumurcu’nun sözleri üzerine Başbakan Yıldırım, “Allah her türlü beladan, kazadan memleketi, milleti korusun. Allah bir daha böyle günler yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

HİÇ KİMSE DE BU ÜLKE ÜZERİNDE HESAP YAPAMAZ

Başbakan Yıldırım, son olarak Saraçhane’deki kan bağış noktasındaki yetkililerle görüştü. Yıldırım’a burada Kızılay Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç bilgi verdi.

Turunç, görüşmede Saraçhane’de de kampanyaya yoğun bir katılım olduğunu belirterek, “15 Temmuz akşamı burada 18 şehidimiz vardı. O gün milletimiz, devletimiz ve ülkemizin geleceği için kanlarını vermişlerdi. Bugün de burada bağışçılarımız hayat kurtarmak için kanlarını veriyorlar. Ama bu insanlar yine böyle bir şeyle karşılaşırlarsa kanlarını ve canlarını seve seve vereceklerini ifade ediyorlar.” diye konuştu.

Bunun üzerine Yıldırım, “Ondan endişemiz yok. Elhamdülillah öyle bir milletimiz var ki başka bir şeye ihtiyacımız yok. Bu millet olduktan sonra bu ülkede karada, denizde, havada ölüm yok. Hiç kimse de bu ülke üzerinde hesap yapamaz. Yaptıkları hesaplar da yerle bir olur.” şeklinde konuştu.

Yıldırım daha sonra Türk Kızılayının tırına geçerek kan verdi.

Yıldırım’la birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de kan bağışında bulundu.

Etkinliğe Başbakan Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım da katıldı

 

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘ndeki kan verme merkezinde,Enerjipetrol,Haber,Gazetesi (2) Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘ndeki kan verme merkezinde,Enerjipetrol,Haber,Gazetesi (3) Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘ndeki kan verme merkezinde,Enerjipetrol,Haber,Gazetesi (4) Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘ndeki kan verme merkezinde,Enerjipetrol,Haber,Gazetesi (5)



seers cmp badge