TÜRKSAT 6A Projesi’nin, Ön Tasarım Gözden Geçirme Toplantısı Yapıldı

TÜRKSAT 6A Projesi’nin, Ön Tasarım Gözden Geçirme Toplantısı Yapıldı

TÜRKSAT 6A Projesinin önemli bir aşaması olan “Ön Tasarım Gözden Geçirme (PDR)” başarıyla tamamlandı. Toplantı TÜBİTAK UZAY’da geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Toplantıya, TÜRKSAT A.Ş., Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜBİTAK KAMAG, TUSAŞ, ASELSAN, CTECH temsilcileri yanı sıra Proje İzleyicilerinden Hacette Üniversitesinden Prof. Dr. Feza Arıkan, Yıldız Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Vasfi Emre Ömürlü ve Gebze Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Yusuf Sinan Akgül katıldı.

Toplantı, TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ve TÜBİTAK UZAY Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu tarafından yapılan açılış ve değerlendirme konuşmalarıyla başladı. TÜRKSAT 6A Proje Yöneticisi Dr. C. Levent Ertürk tarafından projenin hangi aşamada olduğunu gösteren bir değerlendirme sunumu yapıldı. Daha sonra sistem ve alt sistem tasarımlarına yönelik sunumlar gerçekleştirildi. Projenin başladığı günden bugüne kadar planlanan işlerin önemli bir kısmının gerçekleştirildiği görüldü.

TÜRKSAT 6A Projesi nedir?

15 Aralık 2014 tarihinde başlayan proje ile Türkiye’nin ilk milli haberleşme uydusu tasarlanıp, üretilecek. Bu Projede, TÜBİTAK UZAY’ın, RASAT ve GÖKTÜRK-2 projelerinde kazandığı uzay alanındaki tecrübelerinden de faydalanılarak, proje ortakları (TUSAŞ, ASELSAN, CTECH) ile birlikte milli haberleşme uydu platformu geliştirilecektir.

Projenin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor. Proje bütçesi, TÜBİTAK ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından sağlanıyor. TÜRKSAT A.Ş., yörüngede devreye alma işlemlerin başarı ile tamamlanmasından sonra uydunun işleticisi ve sahibi olacak.

Akaryakıt dağıtım şirketleri -enerji petrol medya -TÜRKİYE- HABER GAZETESİ  - TÜRKİYE  - HABERLERİ



seers cmp badge