“Millet, Türkiye’yi İstikrar ve Güven Ortamından Uzaklaştıracak Siyasete Geçit Vermedi”

“Millet, Türkiye’yi İstikrar ve Güven Ortamından Uzaklaştıracak Siyasete Geçit Vermedi”

Türkiye’nin 12 farklı ilinden mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Milletimiz, 1 Kasım’da, ‘Ben koalisyon istemiyorum, güçlü bir tek parti iktidarıyla yoluma devam etmek istiyorum’ mesajını verdi. Yine milletimiz, siyasetin meşru imkânları yerine terör örgütlerinin yöntemlerini benimseyenlere, bu yolun yanlış olduğunu, net bir şekilde ifade etti. Azınlığın çoğunluğa tahakkümü anlamı taşıyan taşkınlıklara yönelenler, milletimiz tarafından bir kez daha, seçim sandığı marifetiyle ikaz edildi, uyarıldı” dedi.

Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Denizli, Düzce, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Yalova’dan gelen 400’e yakın köy ve mahalle muhtarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programda ağırlandı.

14. Muhtarlar Toplantısı’nda, yemek öncesinde muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkedeki yönetim organizasyonunun en küçük birimi olan mahalle ve köylerin seçimle iş başına gelen muhtar tarafından yönetildiğine dikkat çekerek, “Yönetim organizasyonunun en tepesinde yer alan Cumhurbaşkanı ile, bu yapının tabanını oluşturan muhtarlarımız arasındaki bağ ne kadar güçlü, ne kadar sağlıklı olursa, Türkiye için o kadar hayırlı olur” dedi.

“MİLLÎ İRADEDEN BAŞKA BİR TASDİK MAKAMI GÖZETMEDİK”

Bu yüzden muhtarlarla olan buluşmasını sürdüreceğini ve onlarla arasındaki ilişkiyi canlı ve güçlü tutacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan rahatsız olanları da bildiğini söyledi. Osmanlı’nın son ve Cumhuriyet’in ilk dönemlerinden bu yana kendileri gibi düşünmediği için milleti sevmediklerini açıkça ifade etmekten çekinmeyen bir aydın tipinin var olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdeolojik saplantıları çerçevesinde belirledikleri istikamette gitmeyen millete her türlü hakareti yapmayı kendilerine hak gören bu güruhun etki alanı, hamdolsun, giderek daralıyor” diye konuştu.

Milletin, irfanı, feraseti ve dirayetiyle bu aydın tipine tarih boyunca hak ettikleri dersi hep verdiğini, bugün de her fırsatta vermeye devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, milletin içinden çıkıp gelmiş bir vatandaş, bir siyasetçi olarak, tüm hayatımız boyunca halkımızla birlikte yol yürümeyi kendimize şiar edindik. Allah’ın rızasından başka bir tasvip makamı, millî iradeden başka bir tasdik makamı gözetmedik, gözetmiyoruz. İşte bu sebeple, Türkiye’nin doğrudan halkın oyuyla işbaşına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyor olmak, benim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’Yİ YENİDEN KAOSUN HÂKİM OLDUĞU GÜNLERE DÖNDÜRMEK İÇİN GAYRET GÖSTERDİLER”

Konuşmasında 1 Kasım seçimlerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oyunu kullanarak, ülkesinin ve kendisinin geleceği için tercihte bulunan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi ve seçime katılımın yüksek olmasının, milletin iradesine sahip çıktığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını dileyerek, seçilen milletvekillerini tebrik etti, Meclis’te temsil edilecek siyasi partilere başarılar diledi.

1 Kasım seçimlerinin, 7 Haziran seçimlerinin tekrarı mahiyetinde bir seçim olduğunu ve 7 Haziran seçimlerinin, Türkiye’nin uzun yıllardır alışık olmadığı bir Meclis tablosu ortaya çıkardığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin çoğunun 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını doğru değerlendiremediklerini gördük. Seçim gecesi “Yüzde 60’lık blok” hevesiyle başlayan, rövanşist bir anlayışla tırmandırılan söylemler, Türkiye’yi zorlu bir imtihanla karşı karşıya bıraktı. Yüzde 41 oy almış bir parti yok sayılarak, masa başında tasarlanan sun’i ve hayata geçirilmesi mümkün olmayan siyaset mühendisliği projeleri, partilere ve millete adeta dayatılmaya çalışıldı. Bu süreçte, 12 yıllık Başbakanlığım döneminde çok büyük emeklerle ve fedakârlıkla tesis ettiğimiz huzur ve güven ortamının tehlikeye düştüğüne şahit olduk. Bölücü terör örgütü ve sırtını ona dayadığını açıkça ifade eden bir parti, Türkiye’yi yeniden kanın, gözyaşının, kaosun hâkim olduğu günlere döndürmek için var gücüyle gayret gösterdi.”

“PARALEL DEVLET YAPILANMASI TÜRKİYE’NİN KAZANIMLARINA SALDIRMAK İÇİN SEFERBER OLDU”

Muhtarlara hitaben, “Kardeşlerim siz caddelerin sokakların kanal açılmak suretiyle yaşanılmaz hale getirilmesini nasıl değerlendirirsiniz? Muhtarlar olarak çılgına dönmez misiniz?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları ekledi: “Çünkü bir ihanet bu. Bunlar ihanet şebekesi. Benim huzur içinde yaşayacağım sokağıma eğer belediye bir kanal açacaksa bu kanal; ya içme suyu, ya atık su kanalı ya da alt yapı kanalı olarak açılır. Ama bunlar tam aksine, oralara güvenlik güçleri giremesin, vatandaş rahat hareket edemesin diye kanallar açtılar. Bunu da belediyelerin iş makineleriyle yaptılar. Kapatırken de hizmet alımı yapmak suretiyle kendi yandaşlarına buralarda iş verdiler parayı da bu vasıtayla terör örgütüne aktardılar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel devlet yapılanması adı verilen örgütün bu süreçte Türkiye’nin kazanımlarına saldırmak için seferber olduğunu, kendisini ‘medyanın amiral gemisi’ görenlerin bölücü ve paralel terör örgütlerinin ihanetine destek verdiğini, iş dünyasından bir grubun da bu koroya katıldığını vurguladı. Tüm bu kesimlerin, bölücü terör örgütü her gün kan akıtırken, yolları ve sokakları döşedikleri bombalarla yaşanamaz hale getirirken, ‘Katil devlet’ ve ’Katil Saray’ diyerek bunun faturasını hükümete ve şahsına kesmek için gayret sarf ettiklerini hatırlatarak “Biz hizmetten başka bu ülkede başka bir şey bilmedik. Bizim bütün derdimizi bu ülkede hizmet oldu” açıklamasında bulundu.

“UZLAŞMAZLIĞIN HER ÇEŞİDİNİN SERGİLENDİĞİ BU KARMAŞIK SÜREÇ, MİLLETİMİZİ RAHATSIZ ETTİ”

“Yalanın, iftiranın, riyakarlığın, kibrin, terbiyesizliğin, uzlaşmazlığın her çeşidinin sergilendiği bu karmaşık süreç, milletimizi gerçekten çok rahatsız etti” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yaşadığı bu sıkıntılı durum karşısında seyirci olarak bir kenarda beklemesinin, sessiz kalmasının düşünülemeyeceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin her zaman milletin tarafında olduğunun altını çizerek, bir koalisyon hükümeti kurulamaması üzerine, Anayasa’nın verdiği yetki ile ülkeyi tekrar seçime götürdüğünü söyledi.

Milletin de bir kez daha kendisine olan güveni ve teslimiyeti teyit ettiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarıyla kıvılcımı çakılan, 17-25 Aralık darbe girişimiyle bir adım öteye taşınan, bölücü terörle de tırmandırılan zor bir dönemin geride kaldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması, bölgedeki sorunların çözümü, büyük ve güçlü Yeni Türkiye vizyonu için yoğunlaşacaklarını açıkladı.

“MİLLET, YERLİ VE MİLLÎ DURUŞ SERGİLEYENLERİN YANINDA YER ALDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinde millet iradesinin verdiği mesaja ilişkin ise şu değerlendirmeleri yaptı: “Milletimiz, 1 Kasım’da, ‘Ben koalisyon istemiyorum, güçlü bir tek parti iktidarıyla yoluma devam etmek istiyorum’ mesajını verdi. Yine milletimiz, siyasetin meşru imkânları yerine terör örgütlerinin yöntemlerini benimseyenlere, bu yolun yanlış olduğunu, net bir şekilde ifade etti. Azınlığın çoğunluğa tahakkümü anlamı taşıyan taşkınlıklara yönelenler, milletimiz tarafından bir kez daha, seçim sandığı marifetiyle ikaz edildi, uyarıldı. 1 Kasım seçimleri göstermiştir ki, bu millet, Türkiye’yi istikrar ve güven ortamından uzaklaştıracak hiçbir siyasete, hiçbir girişime geçit vermemektedir. Bu ülkede demokrasiyi, huzuru, kalkınmayı, gelişmeyi önceliği haline getirmeyen hiçbir partinin, milletimizin takdirini, desteğini kazanamayacağı, açıkça ortaya çıktı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım seçim sonuçları ile toplum mühendisliği çabalarının, millî irade karşısında yine sonuçsuz kaldığının, milletin yerli ve millî duruş sergileyenlerin yanında yer alıp geleceğine sahip çıktığının görüldüğünü de sözlerine ekledi ve “Milletimizin teröre, terör örgütlerine, onlara sırtını dayayanlara, her türlü paralel yapıya ve bunlar karşısında gerekli dirayeti ortaya koyamayanlara mesajını açık bir şekilde ifade etmiştir” yorumunda bulundu.

enerji petrol medya -100444



seers cmp badge