Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Görüştü

Fransa’nın başkenti Paris’te, 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı kapsamında temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmeye ilişkin olarak, “Şu anda bölgedeki bölücü terör örgütüne yönelik, DAEŞ terör örgütüne yönelik müşterek koalisyon güçleri için neler yapıyoruz, neler yapabiliriz; bunları görüşme imkânımız oldu” dedi.
Konferans çerçevesinde ülke liderleri ikili görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin ardından bir gazetecinin sorusu üzerine, Türkiye ve Fransa ilişkilerini değerlendirdiklerini söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile bölgedeki gelişmeleri de ele aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, olumlu ve güzel bir görüşmenin gerçekleştiğini; görüşmede bundan sonraki sürece yönelik atılacak adımları planladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Avrupa Birliği’ndeki temaslarının değerlendirmesini yaptıklarını da ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile görüşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile arasındaki görüşmenin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, “Bunların hepsini görüştük, o da bütün temennilerini şu anda bölgedeki bölücü terör örgütüne yönelik, DAEŞ terör örgütüne yönelik müşterek koalisyon güçleri için neler yapıyoruz, neler yapabiliriz; bunları da görüşme imkânımız oldu” cevabını verdi.

enerji petrol medya -TÜRKİYE- HABER GAZETESİ (2)



seers cmp badge