Çevreci tramvay İzmir’e yakışacak

Çevreci tramvay İzmir’e yakışacak

Daha rahat bir ulaşım için çevreci çözümler üretilirken, diğer yandan da kent estetiği konusunda örnek çalışmalara imza atılıyor.

Çim zemin üzerinde ilerleyecek tramvay hattı, ulaşımı rahatlatacak. Kıyı Tasarım Projesi tamamlanacak. Orta refüj ‘yeşil yol’ olacak. Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçidi ve üzerinde oluşturulacak kent meydanı, bölgenin çehresini değiştirecek. Marina Karayolu Alt Geçidi, hem İnciraltı bölgesi hem de Çeşme Otoyolu ile kesintisiz ulaşım sağlayacak. Proje çalışmaları başlatılan yeraltı otoparkı, bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak.
Daha rahat bir ulaşım için çevreci çözümler üretirken, diğer yandan da kent estetiği konusunda örnek çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular ile Konak arasındaki ulaşımın can damarı konumundaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na ‘altın dokunuşa’ hazırlanıyor. Peşpeşe başlatılan yeni projelerin, bu önemli aksın cazibesini daha da artırması bekleniyor.

Çevreci tramvay İzmir’e yakışacak

Karşıyaka tramvayında ray döşeme çalışmalarının yarısı tamamlanırken Konak hattının ray döşeme çalışmalarına da geçtiğimiz hafta Hava Eğitim Komutanlığı önünden başlandı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın kara ve deniz tarafında olmak üzere yola 4. şerit olarak projelendirilen Konak tramvayı, çim zemin üzerinde ilerleyecek.

F.Altay Meydanı- Konak- Halkapınar arasında 12.7 kilometre uzunluğunda ve 19 durak, 21 araçla hizmet verecek Konak Tramvayı, pik saatlerde 3’er dakika, diğer saatlerde ise 4-5 dakika aralıklarla çalışacak.

Tramvay yapım çalışmaları ile koordineli olarak orta refuj kaydırılarak mevcut haliyle tuzlu zemin ve dar alanda gelişemeyen düzensiz bitkiler, yeni yol profiline uygun olarak düzenlenecek ve rehabilite edilecek. Bu bölgede, tıpkı Bornova Ankara Asfaltı’nda gerçekleştirilen uygulama gibi yeni ile ‘Yeşil Yol’ oluşturulacak.

Kentli denizle buluşuyor

‘İzmirdeniz – Kıyı Tasarım Projesi’ kapsamında daha önce Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde kalan Karataş ve Üçkuyular – Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenleyerek yepyeni bir görünüm kazandıran ve nostaljik 5 adet ahşap iskeleyi hizmete alan büyükşehir belediyesi, 1.5 kilometrelik sahil bandı ile birlikte 30 bin metrekarelik alan yepyeni bir görünüme kavuşturmuştu.

Sahil şeridini seyir amfileri, bisiklet ve engelli yolları, bölgeye özel tasarlanmış kıyı mobilyaları ve balık tutma birimleri ile donatan; bölgeyi daha yeşil ve aydınlık hale getiren büyükşehir belediyesi, şimdi de Karataş Mithatpaşa ile Göztepe yaya üst geçidi arasında düzenleme çalışmalarında işe başladı.

Mithatpaşa’ya yeni soluk

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarlanan karayolu alt geçidinde inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Bölgedeki trafiğin yer altına alınmasıyla üst kısımda ortaya çıkacak 42 bin metrekarelik alan, Kıyı Tasarım projesi kapsamında yeniden düzenlenerek ve yeşillendirilerek İzmirlilerin hizmetine sunulacak.

Yolun yer altına alınması ile meydan yoğun trafik gürültüsünden de uzaklaşacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek.

Marina Kavşağında yeni dönem

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın hem İnciraltı bölgesi hem de Çeşme Otoyolu ile kesintisiz ulaşımını sağlamak için düğmeye basıldı. Marina kavşağında oluşturulacak karayolu alt geçidi için proje ihalesi gerçekleşti. Projenin kısa sürede tamamlanmasının ardından, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Hava Eğitim Komutanlığı önünden başlayıp Çeşme otoyoluna transit geçişi sağlayacak yaklaşık 300 metrelik karayolu alt geçidinin yapım ihalesine çıkılacak.

Yeraltı otoparkı projesi

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı aksı üzerinde oluşabilecek otopark sıkıntısının aşılması için de, Göztepe bölgesinde 2 bin araç kapasiteli yeraltı otoparkının proje çalışmaları sürüyor.

enerji petrol medya -TÜRKİYE

 

ÇEŞME - KİRALIK TEKNE,YAT - MAVİ YOLCULUK -A1 609

MAVİ-TUR-TEKNE,YAT,YELKENLİ,GULET-KİRALIK ÇEŞME - İZMİR - ALAÇATI (6)



seers cmp badge