29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Sayın Başbakanımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj aşağıdadır:

“Aziz Milletim,

Bugün, büyük bir coşku ve heyecanla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 92. yıldönümünü kutluyoruz.

İnanıyorum ki bu coşku ve heyecanı 78 milyon vatandaşımızın tamamı yüreğinde hissetmektedir.

Cumhuriyeti biz, el ele, gönül gönüle büyük zorlukların üstesinden gelerek zaferle taçlandırdığımız İstiklal Harbi neticesinde hep birlikte kurduk.

Bu Cumhuriyeti hep birlikte kurmayı, istiklal ruhuna ve bir millet olma şuuruna sahip olabildiğimizden dolayı başardık. Bir millet şuuruna sahip olduğumuzu, ortak istiklal duygu ve idealimizin etrafında kenetlenerek ispatladık.

Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü, bugün, o kenetlenmeyi bir kere daha hatırlamak ve ülkemize bağlılığımızı en net haliyle ifade etmek için büyük bir imkândır.

Bu bayram vesilesiyle ortaya koyacağımız birlik ve beraberlik tablosu, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara verilecek en güzel cevaptır.

İstiklal Harbimiz, bugün demokrasinin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bizzat sevk ve idare edilmiştir. Cumhuriyetimiz de yine Meclisimiz tarafından alınan bir kararla ilan edilmiştir.

Devletimizin temelleri atılırken ‘Milli İrade’ esas alınmıştır. Devletimizin bekası da ‘Milli İrade’ ile sağlanacaktır.

Türkiye’nin son 13 yılda kurduğu demokratik istikrarın korunması, millet iradesinin en net şekilde yönetime yansıması ve milletin yönetimi vesayetçi yapılardan devralması nedeniyle büyük bir önem taşımaktadır.

Bu süreçte Cumhurbaşkanımızın doğrudan millet eliyle seçilmiş olması, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi taçlandırmıştır.

Bununla birlikte, demokrasimizi güçlendirmek ve ülkemizi kalkındırmak adına daha kat edecek çok mesafe olduğunun farkındayız.

Demokrasi kültürümüzle, hukuk devleti kimliğimizle, her gün çoğalan gücümüz ve birikimimizle; ülkemizin, bölgesinin demokrasiyle parlayan bir yıldızı olduğu da bir gerçektir.

Bölgemizde yaşanan büyük gerilimler ve belirsizlikler, Türkiye’de sahip olduğumuz devlet geleneğimizin, demokrasi kültürümüzün ve güçlü toplumsal dokumuzun ne kadar önemli olduğunu hepimize her an hatırlatmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bütün demokratik, ekonomik ve hukuki kazanımlarımızı sonuna kadar koruyacağız. Bulunduğumuz seviyeden bir adım dahi geri gitmeyeceğiz.

Bölgesel barış ve adalet için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz.

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kazanımlarını koruyarak, hepimiz bütün gayretimizle adalet, barış ve hakkaniyet için insani değerleri savunmaya devam edeceğiz.

Bizim için sembolik anlamı büyük olan 2023’e sadece 8 yıl kaldı.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde ülkemizi dünyanın en güçlü, en saygın ülkeleri arasına yükselteceğiz.

Demokrasiyle, adaletle, hukuk düzenimizi sarsılmaz bir şekilde güçlendireceğiz.

Türkiye, demokratik istikrarı yeniden ikame ederek, kalkınmaya refah ve huzuru derinleştirmeye devam edecektir.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

Bilvesile, özellikle son zamanlarda milletimizin birliğine ve dirliğine kasteden bütün terör odaklarını, cinayet şebekelerini ve onların dâhili ve harici tüm destekçilerini şiddetle lanetliyorum.

Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, aziz vatandaşlarımı muhabbetle selamlıyorum.”

enerji petrol medya - ANKARA TÜRKİYE


seers cmp badge