ÇAĞIMIZIN ENERJİSİ GÜNEŞ ;2020 Lİ YILLARA GÖZ KIRPIYOR

Ülkemiz ;hem Asya hem Avrupa ,aynı zamanda Avrasya kıta coğrafyasının en güzel topraklarına ,iklimsel olarak da ; güneş enerjisinin % 100 ünün kullanıldığı bir çevre özelliğine sahip bir yarımada ,

Son yıllarda ,güneş enerjisi alanında önemli ilerleme kaydedilmiş olup , Bu süreçte sektörde uzmanlaşmış ekipler oluşturulmuş , güneş enerjisi santralleriyle birlikte bu alandaki çalışmalar hızla devam ettirilmektedir.

Türkiye Güneş enerjisinde ,şu anda 40 ile 50 bin kişilik bir istihdam var . Ciddi anlamda planlamalar yapılırsa, 2030′ yılına gelindiğinde 300 bin kişilik istihdam sağlanacağını düşünülmekte ve büyük işveren sektör olacak durumda

Ülkemizde bu enerji kaynağının panelini üreten; şu anda 30 güneş paneli üreticisi bulunmakta. Bu rakamın ilerleyen dönemlerde daha da artacağını ve Türkiye 2nin ihracat üssü olacağı kesindir.

“Bu üreticiler ;panellerin çoğunu yurt dışından getirip montaj yapıyorlardı.şimdi ise ülkemiz de yapılıyor. Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleri bu panelleri ülkemiz üzerinden yurt dışına gönderebilmeleri için Türkiye yi .;ya yatırım yapmak için ,ya da Ülkemiz üzerinden ihracat yapmaları adına ÜS MERKEZİ olarak kullanabiliyorlar.. Bu da Ülkemiz için hem ithalat hem de ihracat alanlarında büyük bir avantaj sağlıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; her sektörde olduğu gibi enerji sektörüne de çok önem vermektedir ve Enerji sektöründeki (Elektrik,Doğalgaz.Akaryakıt LPG -LNG vs)yatırım ve istihdamlar tüm hızıyla sürdürülmektedir. .

Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefler e doğru hızla ilerleyen Ülkemizde 2023 yılı hedeflerinde ;çağdaşlaşmak ,ilerlemek ,büyümek ve istihdam yaratarak muasır medeniyetler seviyesine gelmenin altında enerji ilk sıralarda yer almaktadır.

Tüm kaynaklarımızı doğru kullanıp ,kullandırıp doğal kaynağımız Güneş ‘den en iyi şekilde ve koşullarda faydalanmak birinci hedefimizdir.

 

 



seers cmp badge