Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 69 yaşında…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 69 yaşında…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 69’uncu yaşını kutluyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu açıklamasında, “Kurucularımızı ve emeği geçenleri saygı ve minnetle yad ediyoruz. Dünden bugüne katkı veren herkesten Allah razı olsun. 69 yıl sonra aynı ruh, aynı heyecanla, Güçlü Türkiye ve Güçlü Ekonomi için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.​

15 Mart 1950’de kuruluş kanunu yürürlüğe giren 6 Şubat 1952’de ilk Genel Kurulu’nu yapan TOBB’un, 7 Şubat 1952’de organ seçimlerini tamamlayarak fiilen hayata geçtiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, TOBB’un ilk Yönetim Kurulu Üyeleri; Üzeyir Avunduk (Ankara Ticaret ve Sanayi Odası), Vehbi Koç (Ankara Ticaret ve Sanayi Odası), Feyzi Dural (Adana Ticaret ve Sanayi Odası), İzzet Akosman (İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası), Şükrü Kerimzade (İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası), Selahattin Sanver (İzmir Ticaret Odası), Osman Kibar (İzmir Sanayi Odası), Haydar Dündar (İzmir Ticaret Borsası) ve Aziz Zeytinoğlu’nu (Eskişehir Ticaret ve Sanayi Odası) şükranla andı.

Hisarcıklıoğlu, “7 Şubat 1952 ilk toplantısını yapan TOBB Yönetim Kurulu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Üzeyir Avunduk, Başkan Vekilliğine Şükrü Kerimzade ve Muhasip Üyeliğe Vehbi Koç seçildi. Kurucularımızı ve emeği geçenleri saygıyla ve minnetle yad ediyoruz. Dünden bugüne emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadesini kullandı.

 

 



seers cmp badge