Dev Yatırımlar | Üçüncü sondaj gemisi ‘Kanuni’ Türkiye’de

Dev Yatırımlar | Üçüncü sondaj gemisi ‘Kanuni’ Türkiye’de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter’dan, üçüncü sondaj gemisi “Kanuni”nin Türkiye’ye geldiğini duyurdu.

Sondaj çalışmalarını Fatih ve Yavuz gemileriyle sürdüren Türkiye’nin satın aldığı üçüncü sondaj gemisi “Kanuni” Mersin’e geldi.
Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama ve sondaj faaliyetlerinin daha güçlü bir şekilde sürdürülmesi için Kanuni adı verilen üçüncü sondaj gemisi, 31 Ocak’ta teslim alınarak Türkiye Petrolleri envanterine kaydedildi.

Geminin, seyir için gereken bakım, tedarik ve test işlemleri Birleşik Krallık’ta tamamlandıktan sonra Türkiye’ye doğru yelken açtı. 18 günlük seyrin ardından 13 Mart’ta Doğu Akdeniz’deki Türkiye karasularına giriş yapan gemi, bu sabah Taşucu Mersin açıklarındaki demir sahasına ulaştı.

Mürettebata koronavirüs tedbirleri uygulanacak

35 TPAO personeliyle Türkiye’ye giriş yapan Kanuni’ye koronavirüs tedbirleri çerçevesinde giriş-çıkış yasak olacak. Bu süre zarfında açıklanan tedbirler gereği gemi ve mürettebatla ilgili uygulamalar hayata geçirilecek. Koronavirüs önlemleriyle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından geminin bakım, güncelleme ve geliştirme süreci başlayacak.

 

 

Enerji petrol medya Ceo – Mehmet Ali setencioğlu,



seers cmp badge