Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ile video konferans aracılığıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ile video konferans aracılığıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin bazı bakanlardan video konferans yoluyla bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin kısa video kaydı, “Milletimizin hizmetinde mesaimiz devam ediyor. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor, adımlarımızı eşgüdüm içerisinde atmayı sürdürüyoruz” başlığıyla yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptıkları çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdikleri görüldü.

“KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE KULLANILAN ÜRÜNLERİ YURT DIŞINA KAÇIRANLARDAN BU İŞİN HESABIN SORULACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile yaptığı görüşmede, Koronavirüsle mücadelede kullanılan bazı ürünleri, değişik kanallarla yurt dışına kaçıranlardan bu işin hesabının sorulacağını vurguladı.

Bu ürünleri yurt içinde de fahiş fiyatlara satanlardan hesap sorulacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizmde de geri ödeme konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enerjide ise günlük ödemelerin ertelenmesi hususunda, bu konuyu masaya yatırmanızda fayda olur, bunlar düşünülebilir. Erteleme konumuz olabilir ama doğal gaz ve elektriğin kapanması gibi bir şeyin içerisine takdir ederseniz ki biz çok daha zor günler yaşadık, böyle bir şeye girmedik. Çünkü devlet sosyal devlettir, sosyal devlete de öyle bir adım atılamaz. Bu konuda kararlı olacağız. İşi götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“BİLİM KURULU’NUN TAVSİYELERİ İSTİKAMETİNDE GİTMEKTE FAYDA VAR”

Millî Eğitim Bakanı Selçuk’u uzaktan eğitim konusunda tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzaktan eğitim konusunda mevcut sistemin geliştirilerek geleceğe taşınabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların bir hafta daha tatil edilmesi konusunda talimatlarının sorulması üzerine de Bilim Kurulu’nun bu konudaki tavsiyelerini çok önemsediğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzatılabilir de uzatılmayabilir de ama Bilim Kurulu ‘uzatılmasında fayda var’ diyorsa ona uyalım ama ‘bir hafta yeter’ diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar, dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile görüşmede de Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah biz şöyle süreci kısa zamanda başarıyla atlatırsak önümüz yine açılır, hiç merak etmeyin” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye de gıda, tarım ve hayvancılığın bu tür dönemlerde en önemli, hassas bakanlıklardan bir tanesi olduğu uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a atılması gereken adımların neler olduğunu söylediğine işaret ederek, “Eğer Meclis’e götürülmesi gereken bazı hazırlıklar varsa bunları da Meclis’e aktarmak suretiyle bu adımları da atalım dedik” sözlerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Koca’da görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Çin’den test süresini kısaltan, hazırlık sürecini devre dışı bırakan kitlerden 50 bin tane aldıklarını ve bugün 50 bin PSR kitinin Türkiye’ye geleceği bilgisini verdi.

Gün içinde çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile video konferans yöntemiyle görüştü. Bakanların yaptıkları çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdikleri görüşmede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez bor kullanarak yapılan dezenfektanı tanıttı.



seers cmp badge