Emine Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı’nın eşi Anita Herczegh ile görüştü

Emine Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı’nın eşi Anita Herczegh ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Macaristan ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki resmî karşılama töreninin ardından Macaristan Cumhurbaşkanı Ader’in eşi Dr. Anita Herczegh ile bir araya geldi.

Macaristan Cumhurbaşkanı’nın eşi Herczegh ile Macar kültürünün sergilendiği defileyi izleyen Emine Erdoğan, daha sonra Semmelweiss Üniversitesi’ne geçerek, TİKA desteğinde, Türkiye ile Macaristan eş güdümünde Kenya’da yürütülen sağlık faaliyetlerine ilişkin programa katıldı.

TÜRK VE MACAR DOKTORLARIN İŞ BİRLİĞİ İLE KENYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN SAĞLIK PROGRAMI

Emine Erdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu uygulama, Türkiye ile Macaristan’ın sağlık alanındaki tecrübelerinin, Afrika’ya aktarılması açısından bir ilk olma niteliğini de taşıyor. Sağlık alanındaki çok taraflı iş birliğinin ne kadar verimli olabildiğini gösteren bu başarılı tecrübe, başka projeler için de ilham kaynağı olacaktır” dedi.

Toplantının sonunda projeye destek veren doktorlara sertifika takdim edildi. Programa, Macaristan makamlarının temsilcileri ve ziyarete refakat eden bakan eşleri de katıldı.

Kenya’da sağlık hizmetlerinde ve yaşam kalitesinin arttırılması yönünde katkı sunmak amacıyla Türk ve Macar doktorların iş birliği ile gerçekleştirilen sağlık programı, diğer Afrika ülkeleri için de model oluşturuyor.



seers cmp badge