Emine Erdoğan, New York Public Library’yi Ziyaret Etti

Emine Erdoğan, New York Public Library’yi Ziyaret Etti

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu’na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a refakat eden eşi Emine Erdoğan, ABD’nin ünlü kütüphanelerinden New York Public Library’yi ziyaret etti.

New York Public Library Beşeri ve Sosyal Bilimler Araştırma Birimi Direktörü Matt Knutzen tarafından karşılanan Emine Erdoğan, aralarında tarihî İstanbul haritalarının da bulunduğu eser ve koleksiyonları inceledi.

Eserler arasında; Türk Edebiyatı’nda mevlid yazma geleneğinde çığır açan “Sîret’ün-Nebi” adlı el yazma eser dikkati çekti. 14. yüzyılda Erzurumlu Mustafa Darir tarafından kaleme alınan ve 3. Murad’ın emriyle minyatürlerle süslenen eser, 1595 yılında 3. Mehmet’e sunulmuştu. 814 minyatürün yer aldığı ve beş cildi kayıp olan eserin, bir, iki ve altıncı ciltleri Topkapı Sarayı Müzesi Kütüphanesi’nde, üçüncü cildi New York Public Library Spencer Koleksiyonu’nda, dördüncü cildi ise Dublin Chester Beatty Library’de bulunuyor.

Emine Erdoğan, ciltlerinin çoğunluğu Türkiye’de bulunan bu önemli eseri yakından inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Kütüphane ziyaretinde Emine Erdoğan’a; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın eşi Şule Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak ve bazı bakan eşleri de eşlik etti.



seers cmp badge