Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Ağıtları Konserine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Ağıtları Konserine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Erol Parlak Çanakkale Ağıtları Konserine katıldı.

Türk müziği sanatçısı ve İstanbul Teknik üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Parlak ile kendisine eşlik eden saz ve ses sanatçıları tarafından verilen konserde; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İstanbul Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu. Sanatçı Erol Parlak’ın derleyip gün yüzüne çıkararak, bağlaması ve sesiyle yorumladığı Çanakkale ağıt ve türkülerinin seslendirildiği konserin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Müzik alanında, 2016 Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü alan Parlak’ı ve kendisine eşlik eden sanatçıları, seslendirdikleri ağıtlar ve türküler için tebrik ederek ve kendilerine şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konserin sponsorluğunu üstlenen Kale Grubu’nun yönetim kurulu başkanı Zeynep Bodur Okyay’a da teşekkür etti.

Konuşmasında Kale Grubu’nun kurucusu merhum İbrahim Bodur’u da rahmetle anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Bodur’un eğitim, sanat, sağlığın da için de olduğu pek çok alanda Türkiye’ye katkılar sağladığını hatırlattı ve kızı Zeynep Bodur Okyay’ın da babasının bu hizmetlerini devam ettirmesinin, kendisini mutlu ettiğini söyledi.

MÜZİK ÜNİVERSİTESİ PROJESİ

Yarın Çanakkale Boğazı üzerinde Asya ve Avrupa kıtalarını birleştirecek asma köprünün temel atma törenine katılacağını ifade ederek, köprünün dünyanın 1 numarası olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk’ün Çanakkale’de 18 Mart 1915’te yazdığı o zaferi şimdi de inşallah Türk ve Kore iş birliğiyle yapılacak, inşa edilecek bu köprüyle nakşedeceğiz” dedi.

Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne bu köprüyü yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah bizlere nasip ederse ömür olarak, bunu beraber yaşayacağız. Ama hedefimiz, 2053’te torunlarımız da bunu görsün, 2071’de torunlarımız da inşallah bunu yaşasınlar istiyoruz” diye ekledi.

Müzik alanında 2016 Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülünü aldığı törende Prof. Dr. Erol Parlak’a, müzik üniversitesi kurulması yönünde verdiği sözünün takipçisi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk müzik üniversitesinin kurulması için Cumhurbaşkanlığı’nda çalışmalara başladıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını tüm şehitler için rahmet, 15 Temmuz gazilerine şifa temennisiyle tamamladı.



seers cmp badge