“Zalimlerle Beraber Olanlar da Zalimdir”

“Zalimlerle Beraber Olanlar da Zalimdir”

Sultanahmet Camisi’ndeki Cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleyi eleştiren akademisyenler bildirisine yönelik olarak “Milletimizin kimin kim olduğunu çok daha yakından anlaması gerekir. Yani önünde bir profesör, doçent bilmem ne olması kimseyi aydın yapmaz. Bunlar kapkaranlık insanlardır ve bunlar zalimdir, bunlar alçaktır. Çünkü zalimlerle beraber olanlar da zalimdir, katliamlar yapanlarla beraber olanlar katliam içerisinde oldukları için onlar da aynı suçu işlemişlerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını İstanbul Sultanahmet Camii’nde kıldı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in okuduğu Cuma hutbesi ve kıldırdığı Cuma namazının ardından geçtiğimiz pazartesi günü Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısının yapıldığı noktaya gelerek, saldırıda ölenlerin anısına karanfil bıraktı.

Ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarına açıklama yaparak, yaşanan olaya ve gündemdeki bazı gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“TÜRKİYE’Yİ, ÇEVRESİNDEKİ ÜLKELERDE OLDUĞU GİBİ SIKINTILI DURUMA SOKMA GAYRETLERİ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi de çevresindeki ülkelerde olduğu gibi bir sıkıntılı duruma sokabilme gayreti içinde olan birçok terör örgütüyle şu anda mücadele içinde olduklarını belirterek, bu terör örgütlerini; başta bölücü terör örgütü PKK olmak PYD, YPG, El Kaide ve DAEŞ terör örgütleri olarak sıraladı.

Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin sınır bölgelerindeki kimi gelişmelere kesinlikle müsaade edilmemesi yönünde Türkiye’nin tavrı olduğunu hatırlatan ve ülke içinde de teröre müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer şu anda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yapmış olduğumuz bu temizlik harekâtı sıradan bir harekât değildir. Ama aynı şeklide Kuzey Suriye’den ve Irak’tan gelecek olan tehditleri de göz önünde bulundurarak biliyorsunuz oralarda da koalisyon güçleriyle başlattığımız harekât vardır ve tabi bu harekâtı da özellikle DAEŞ’in şu anda kabul etmediğini, edemediğini, hazmedemediğini görüyoruz” dedi.

“GÜVENLİK TOPLANTISINDA BUNDAN SONRA ATILACAK ADIMLARI DEĞERLENDİRDİK”

DAEŞ terör örgütünün Sultanahmet’teki saldırısının Türkiye’deki ilk eylemi olmadığını, daha önce de Türkiye’ye yönelik 10 saldırısının olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu son eyleminde ülkemizde misafir konumunda olan, 10 Alman vatandaşının öldüğünü, yaralananların çeşitli hastanelerde tedavi edildiğini, taburcu olanların memleketlerine uğurlandığını söyledi.

Yaşanan saldırıyı bütün yönleriyle incelediklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün de üst düzey daraltılmış bir güvenlik toplantısı yapmak suretiyle bu işin gelişmelerini ve kronolojik durumunu da gerek Başbakanımız, gerek Genelkurmay Başkanımız, aynı şekilde İçişleri Bakanımız, istihbarat örgütlerimizin, MİT, Emniyet İstihbarat, aynı zaman Emniyet Genel Müdürümüz birlikte bir değerlendirmesini yaptık. Bundan sonra atılacak adımları da yine aramızda değerlendirdik. Hassasiyetimiz tabi ki bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir” diye konuştu.

“BİRÇOK DEVLET VE HÜKÛMET BAŞKANI ACIMIZI PAYLAŞTI”

‘Tarih, medeniyet kokan, adeta bir barış meydanı’ sözleriyle nitelediği Sultanahmet Meydanı’ndaki bu eylemde, 10 Alman vatandaşının ölmüş olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü Almanya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile paylaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Ama burada şunu da özellikle ifade edeyim ki; dünyanın değişik yerlerinden birçok devlet başkanı, hükûmet başkanları bizim bu yaşadığımız terör eylemindeki acımızı paylaştılar, hepsine şükranlarımı özellikle ifade ediyorum. Tüm Alman halkına da başsağlığı dileklerimi öncelikle ölenlerin ailelerine buradan iletmek istiyorum. Bizim bu mücadelemiz kararlılıkla sonuna kadar devam edecektir, bunu da herkesin bilmesini istiyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1100 akademisyenin imzasıyla kamuoyuna duyurulan, bölücü terör örgütüne karşı devletin yürüttüğü operasyonu ‘katliam’ olarak niteleyen bildiriye ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. “Bütün bu olaylar karşısında kalkıp da kapkara bir bildiri yayınlayıp o katliamların altına imzayı koyan akademisyenleri özellikle tekrar kınıyorum, şiddetle kınıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, isminin önünde yer alan profesör ve doçent gibi titrlerin kimseyi aydın yapmayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar kapkaranlık insanlardır ve bunlar zalimdir, bunlar alçaktır. Çünkü zalimlerle beraber olanlar da zalimdir, katliamlar yapanlarla beraber olanlar katliam içerisinde oldukları için onlar da aynı suçu işlemişlerdir. İşte evvelsi gün Çınar’da olan hadisede o yavrular… O babasıyla beraber şehit olan 3 yaşındaki Mevlüde’yi acaba bu kapkaranlık akademisyenler nereye koyacaklar? Onun katillerinin yanında yer almayı bunlar nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar? Bunu açıkça ifade etmek istiyorum.”

“ONLAR DA GİTSİNLER HENDEK KAZSINLAR VEYA DAĞA ÇIKSINLAR”

Dün bir törende yaptığı konuşmasında, yargı makamların ve üniversite senatolarını, bildiride imzası olan akademisyenlerin Anayasa’ya ve yasalara ters bu hareketleri sebebiyle göreve davet ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, atılması gereken adımların süratle atılması gerektiğine dikkat çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bunlar da ne yapacaklarsa gitsinler oralarda yapsınlar. Siyaset yapmak isteyenler Parlamentoda siyasetlerini yapsınlar, ama yok Parlamentoda bunu yapamıyorlarsa onlar da gitsinler hendek kazsınlar veya dağa çıksınlar; bu kadar açık ve net konuşuyorum. Çünkü ben milletimizin bu noktada bize niçin görev verdiğini de çok iyi biliyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul - 34- 15Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul - 34- 13

enerji petrol medya -TÜRKİYE  - DÜNYA -  HABER ,HABERLER -TÜRKİYE



seers cmp badge