Yerli vinçler 3. köprüyü ayağa kaldırıyor

Yerli vinçler 3. köprüyü ayağa kaldırıyor

Bilecik’teki bir firma tarafından özel olarak üretilen yerli vinçler, İstanbul Boğazı’nda inşası devam eden 3’üncü köprünün montajında kullanılıyor.

Avrupa ve Afrika’daki çeşitli sanayi tesislerinde kullanılmak üzere çeşitli araçlar üreten Bilecik’teki bir firmanın yaptığı özel vinçler, İstanbul Boğazı’nda inşası devam eden 3’üncü köprünün montajında da kullanılıyor.

Tek ve çift kiriş gezer köprülü, ağır hizmet tipi portal vinçler, elektrikli zincirli ve pergel vinçler gibi iş makineleri üreten firma, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen otomotiv, beyaz eşya, demir çelik, enerji, makine, çimento, mermer, granit, plastik, alüminyum, mobilya ve kimya sektörlerinin de vinç ihtiyacını karşılıyor.

Bilecik’te faaliyet gösteren Visan Vinç’in Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Şadoğlu,açıklamada, 1976’da ağır yük ürünlerinin kaldırılmasını sağlamak için 5 kişilik ekiple kurulan firmanın, bugün 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 25 bin metrekarelik alanda 160 çalışanıyla hizmet verdiğini belirtti.

Fabrikada, elektrikli 1 tondan 500 tona kadar yükü kaldırabilecek vinç üretimi yaptıklarını anlatan Şadoğlu, “Vinçlerimizi öncelikle kendi ülkemizde daha sonra Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ortadoğu’da Irak, İran, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Ürdün, Kuzey Afrika ülkeleri olarak Mısır, Libya, Cezayir, Tunus, Fas, Avrupa’da Almanya İngiltere, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Uzak Doğu’ya ihracat gerçekleştiriyoruz. Ürünlerin tamamını kendi fabrikamızda imal ediyoruz” dedi.

Şadoğlu, ürettikleri bazı vinçlerin İstanbul Boğazı’ndaki diğer köprülerin taşıyıcı halatlarının değişiminde de kullanıldığını bildirdi.

Japon IHI firmasıyla 16 adet yürüyen vinç geliştirdiklerini ve halatların değişiminin ürettikleri vinçlerle gerçekleştirildiğini belirten Şadoğlu, şunları kaydetti:

“3. köprümüzün inşası devam ediyor. Özel olarak ürettiğimiz yerli vinçlerimiz 3’üncü köprünün yapımında başarıyla görev alıyor. Aynı şekilde 2015 yılında yapılmış olan Nissibi Köprüsü’nün de taşıyıcı bloklarının montajında da yine yapmış olduğumuz vinçler kullanılmıştır. Bununla onur ve gurur duyuyoruz.”

– “Yüzde 35’ini ihraç ediyoruz”

Şadoğlu, ürettikleri vinçlerin yüzde 35’ini ihraç ettiklerini, geriye kalanının da Türkiye pazarına sunulduğunu vurguladı.

Vinçlerinin Avrupa ve ABD’de üretilen diğer makinelerden hiçbir farkının olmadığını vurgulayan Şaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sadece Türklerin sanayi tesisleri veya makineleri üretimine geç başlamasından dolayı dünyada bilinirliliğimiz az durumdadır. Bugün yapmış olduğumuz ürünlerin bir Avrupalı’nın veya dünyada herhangi bir makine üreticisinin yapmış olduğu makineden bir farkı yok. Yapmış olduğumuz makinenin dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptığımız ihracatını ve çalışan makine sayımızı arttırarak markamızın ve kalitemizin bilinilirliğini sağlamaya çalışıyoruz. Tamamen Türk malı vinçler dünyanın çeşitli ülkelerinde ağır yükleri başarıyla kaldırıyor, taşıyor.”

Yavuz Sultan Selim Köprüsü -İSTANBUL TÜRKİYE -A890

enerji petrol medya -TÜRKİYE  - DÜNYA -  HABER ,HABERLER -TÜRKİYE

İZMİR ,ÇEŞME,ALAÇATI - YAT,TEKNE,KİRALIK - TEL (2)



seers cmp badge