“Kamu Görevlileri İçin Mükâfat, Vatandaşlarımızın Ettikleri Hayır Duadır”

“Kamu Görevlileri İçin Mükâfat, Vatandaşlarımızın Ettikleri Hayır Duadır”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi,


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kaymakamlarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada “Vatandaşımız, devlet deyince ilçesinde kaymakamı, vilayetinde valiyi bilir, valiyi tanır; onları sorumlu görür. Sistemi çalıştıran insandır. Birikimli, çalışkan, azimli, dirayetli, idealist bir kaymakam, aynı yetki ve imkânlarla ilçesinin çehresini değiştirirken, aynı hassasiyetleri taşımayan bir başkası tam tersi sonuçlara yol açabilmektedir” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kaymakamlar Toplantısı’nda farklı illerden gelen kaymakamlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim 2014 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst temsil mekânı olarak kullanılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, aynı zamanda Türkiye’nin yeni yönetim anlayışının sembolü olduğunu ifade etti.

“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI, DEVLETLE MİLLETİN BÜTÜNLEŞTİĞİ BİR YERDİR”

10 Ağustos 2014 seçimlerinde Cumhurbaşkanı’nın doğrudan halk tarafından seçilmesiyle birlikte Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı makamı, bu Külliye’nin devreye girmesiyle beraber, sadece protokol makamı olmaktan çıkmış, Cumhur’la Başkanı’nın, devletle milletin bütünleştiği bir yer haline gelmiştir. Bizim, belediye başkanlığımızdan başbakanlığımıza kadar yönetim sorumluluğu üstlendiğimiz her yerde el üstünde tuttuğumuz bir ilkemiz var. Ne diyoruz? ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Cumhurbaşkanlığı’nda da aynı anlayışla yola devam ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst temsil makamı olarak, kendisinin de titizlikle riayet ettiği bu ilkeye, yukarıdan aşağıya tüm kamu görevlilerinin de uymasını beklediklerini ifade etti.

“ARKANIZDA HOŞ BİR SEDA BIRAKIN”

Devlet sisteminde, kaymakamların ilçelerin, valilerin de illerin en üst kamu otoriteleri olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşımız, devlet deyince ilçesinde kaymakamı, vilayetinde valiyi bilir, valiyi tanır; onları sorumlu görür. Sistemi çalıştıran insandır. Birikimli, çalışkan, azimli, dirayetli, idealist bir kaymakam, aynı yetki ve imkânlarla ilçesinin çehresini değiştirirken, aynı hassasiyetleri taşımayan bir başkası tam tersi sonuçlara yol açabilmektedir. Özellikle Anadolu’da gittiğimiz yerlerde, her iki örneğe dair de pek çok anekdot dinliyoruz. Öyle ki, 20 yıl önce, 30 yıl önce gelip birkaç yıl görev yapmış kaymakamlarını bugün hâlâ bir efsane gibi anlatan, hayırla ve hasretle yâd eden vatandaşlarımıza rastlıyoruz. İşte bu hissiyatı oluşturmak çok önemlidir. Kamu görevlileri, yaptıkları işin karşılığında, elbette hayatlarını idame ettirmek, iaşelerini sağlamak için devletten belli bir maaş alırlar. Ama kamu görevlilerinin, özellikle de geniş bir sorumluluk alanına sahip kaymakamlarımız için asıl mükâfat, vatandaşlarımızın onların arkasından ettikleri hayır duadır. Şairin, ‘Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş’ dediği gibi, şöyle gönülden kopup gelen bir ‘Allah razı olsun’ sözünü, hiçbir makamla, hiçbir mevkiiyle, hiçbir kazançla mukayese edebilmek mümkün değildir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi - kaymakamlar- A43 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi - kaymakamlar- A44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi - kaymakamlar- A44-1 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi - kaymakamlar- A44-6Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi - kaymakamlar- A44-7

enerji petrol medya -TÜRKİYE- HABER GAZETESİ - TÜRKİYE - HABERLERİ - EKONOMİ



seers cmp badge