Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde birleşmeye az kaldı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde birleşmeye az kaldı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmalar hava muhalefetine rağmen mühendis ve formenlerin gayretleriyle kontrollü bir şekilde devam ediyor.

İstanbul trafiğini rahatlatacak 3. köprüdeki son aşama görüntülendi. Toplam 59 çelik tabliye segmentinin montajı planlanırken, Avrupa yakasında ve Asya yakasında 21’er dev tabliye yerleştirildi. Geriye kalan 17 adet çelik tabliye segmentinin üretimi, halen Tuzla ve Altınova’daki tesislerde devam ediyor.
İki yakayı birleştirecek olan bin 408 metre uzunluklu ana açıklıktaki tabliyenin bin 17 metresinin yapımı tamamlanırken, yakaların kavuşmasına 391 metre kaldı. Ana kablo demetlerinin çekim ve sıkıştırma işi tamamlanırken, kablo bileziklerinin montajı devam ediyor.

Tabliyelerin montajnda Şubat sonu isteğini yerine getirmek için planlarını güncelleyen Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yetkilileri, kıtaların bu tarihte birbirine kavuşacağını belirtiyor.

Toplam 95 kilometre otoyol ve bağlantı yolu, iki şeritli tren yolu, sekiz şeritli karayolu kapasitesi, yaya yürüyüş yolu ve estetiğiyle dünyaya örnek bir proje olması hedeflenen mega proje, birçok açıdan dünyada ilk olma özelliğini taşıyor.

Raylı sistem bulunan en uzun asma köprü

Tamamlandığında, 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun asma köprüsü ve 320 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak köprünün, 2 şeridi raylı sisteme 8 şeridi de otomobil trafiğine ayrılacak.

Yaklaşık 4,5 milyar dolara mal olacak 3. Boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi yap-işlet-devret modeliyle ICA tarafından inşa ediliyor.

Köprü güzergahı, Avrupa yakasında Sarıyer’in Garipçe köyü ile Anadolu Yakasında Beykoz’un Poyrazköy semtinde yer alıyor.

Köprünün ışıkları gemileri selamlıyor

Şantiyedeki çalışmaların sürmesi için köprünün kuleleri, zemini ve asma halatlarında geçici aydınlatma sistemi kurulurken, İstanbul Boğazı’nın kuzeyinden yükselen ışıklar, gelip geçen gemileri selamlıyor.

enerji-petrol-medya-TÜRKİYE-HABER-GAZETESİ-  Haberleri

SETMARİNE - İZMİR,ÇEŞME,ALAÇATI- TEKNE TURU- 24

İZMİR ,ÇEŞME,ALAÇATI - YAT,TEKNE,KİRALIK - TEL (3)

 

 



seers cmp badge