“Terörün Yol Açtığı Sonuçları Çok İyi Bilen Bir Ülke Olarak Fransa’nın Yaşadığı Acıyı Gayet İyi Anlıyoruz”

“Terörün Yol Açtığı Sonuçları Çok İyi Bilen Bir Ülke Olarak Fransa’nın Yaşadığı Acıyı Gayet İyi Anlıyoruz”

Paris’te gerçekleşen terör saldırıları ile açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Fransız halkına başsağlığı dileyerek, “Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik ve terörizme karşı mücadelemizi de hassasiyetle sürdürdük, sürdürüyoruz. Ancak artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun artık ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum” dedi.

G-20 Liderler Zirvesi münasebetiyle Antalya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris’te gerçekleşen terör saldırıları ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

“Ülkem ve milletim adına mevkidaşım Sayın Hollande’a ve Fransız halkına kayıpları için taziyelerimi sunuyor yaralılara acil şifalar diliyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te bir konser salonunda devam eden rehin alma eyleminin de hiçbir insani ve ahlaki değerle izahının mümkün olmadığını söyledi.

“HER ZAMAN İFADE ETTİĞİMİZ GİBİ TERÖRÜN DİNİ, MİLLİYETİ, IRKI, VATANI YOKTUR”

“Bu elim hadise, terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik ve terörizme karşı mücadelemizi de hassasiyetle sürdürdük, sürdürüyoruz. Ancak artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun artık ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Terör konusunda yaklaşık 30 yılı aşkın bir süredir bunun mücadelesini veren bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak bunları ifade ediyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi terörün dini, milliyeti, ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin hepsi kötüdür, teröristin hepsi kötüdür. ‘Benim teröristim iyi, seninki kötü’ mantığını artık bir kenara bırakıp ayaklar altına almamız gerekir. Terörü kendi iddialarının ve söyleminin ötesinde bizatihi varlık sebebiyle değerlendiremedikçe, bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz aşikârdır.”

Türkiye’nin terörizm konusunda ilkeli tavrını bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara’daki, Suruç’taki, Gaziantep’teki, Diyarbakır’daki, Şırnak’taki terör saldırılarında ne düşünüyorsak, ne hissediyorsak, Paris’teki eylemler için de aynısını düşünüyor, aynısını hissediyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Terörün anlamını ve yol açtığı sonuçları çok iyi bilen bir ülke olarak şu anda Fransa’da yaşanan acıyı gayet iyi anlıyoruz. Gerek mevkidaşım Hollande, gerekse tüm Fransız halkıyla aynı acıyı paylaştığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Ve bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum.”

enerji petrol medya -TÜRKİYE (2)



seers cmp badge