Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri ile Kültürel Programlara Katıldı

Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri ile Kültürel Programlara Katıldı

Emine Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi’nin son gününde, konuk lider eşleri ile birlikte ‘Home’ temalı kültür çadırını ziyaret etti. Ziyarette Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın eşi, Güney Afrika Devlet Başkanı’nın eşi ve Singapur Başbakanı’nın eşi ile OECD, IMF ve AB Konseyi gibi kurumların başkan eşleri Emine Erdoğan’a eşlik etti.

Ziyarette konuk lider eşleri, geleneksel Türk kültür ve sanatının tanıtımının amaçlandığı kültür çadırında; Türk kahvesi, Türk mutfağı, Türk müzik aletleri, geleneksel el sanatları stantlarında geleneksel Türk kültür ve sanatını temsil eden bu alanlar ve sanat dalları ile ilgili bilgi aldı. Ney dinletisinin ve bir müzik grubu tarafından geleneksel fasıl musikisi icrasının da gerçekleştirildiği ziyarette, konuklara Mevlana Celalettin-i Rumi’nin ünlü eseri Mesnevi hediye edildi, Türk kahvesi ve Türk lokumu ikram edildi.

ASPENDOS ANTİK TİYATROSU ZİYARETİ

Kültür çadırı ziyaretinin ardından Emine Erdoğan ve beraberindeki konuklar Aspendos Antik Tiyatrosu’nu ziyaret etti. Tiyatronun tarihçesi hakkında bilgi verilen ziyarette tiyatroda arp ve ney dinletisi icra edildi, Antalya Opera ve Balesi sanatçıları tarafından gösteri sunuldu.

EXPO G-20 HATIRA ORMANI FİDAN DİKİMİ

Bu ziyaretin ardından ‘EXPO G-20 Hatıra Ormanı’na, fidan dikimine geçildi. Burada lider eşleri adına barışı, sağlığı ve mutluluğu sembolize eden zeytin ağaçları dikildi. EXPO fuar alanında ayrıca misafirlere zeytinyağı, zeytin ve ekmek gibi yöresel tatlar ikram edildi.

Kültürel etkinliklerden çok memnun kaldıklarını ifade eden konuk devlet ve hükümet başkanlarının eşleri, ev sahibi Türkiye’ye ve Emine Erdoğan’a özel teşekkürlerini bildirdiler.

Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye -3334 Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye -A12 Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye -A13 Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye -A121 Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye -A124 Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye -A125 Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye  (1) Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye  (2) Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye  (4) Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye  (5) Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye  (6) Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye  (7) Emine Erdoğan, G-20 Konuk Lider Eşleri  -  G 20 Antalya  Türkiye  (8)

enerji petrol medya -TÜRKİYE  - DÜNYA



seers cmp badge