Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenlerine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenlerine Katıldı

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birlik, beraberlik, kardeşlik içinde verdiğimiz demokrasi ve kalkınma mücadelesinden rahatsız olanlar, her dönemde önümüze engeller çıkarmışlardır. Şartlar ne olursa olsun, tarihe geçen bir istiklal mücadelesiyle kurduğumuz, Cumhuriyetle taçlandırdığımız devletimize yönelik her türlü tehdidin üstesinden gelecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz” dedi.

Törende; TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, bazı siyasi parti temsilcileri ve diğer devlet erkanı da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına geldikten sonra, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte törene katılan vatandaşları, atlı ve motosikletli birlikler eşliğinde üstü açık arabadan selamladı.

“TÜRKİYE’Yİ DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ÜLKELERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin ilanının 92’nci yıl dönümü vesilesiyle kutlanan bayram kapsamında düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Konuşmasına milletin Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramın hep birlikte sevinçle, gururla ve coşkuyla yaşandığını belirterek, çok zor şartlarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak” için, milletin 92 yıldır mücadele verdiğini söyledi.

“Türkiye’yi bölgesinin ve dünyanın en önemli ülkelerinden, yükselen yıldızlarından biri haline getirdik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’nin tüm mazlumların ve mağdurların ümidi haline geldiğini ifade etti ve şunları söyledi: “Öte yandan, birlik, beraberlik, kardeşlik içinde verdiğimiz demokrasi ve kalkınma mücadelesinden rahatsız olanlar, her dönemde önümüze engeller çıkarmışlardır. Şartlar ne olursa olsun, tarihe geçen bir istiklal mücadelesiyle kurduğumuz, Cumhuriyetle taçlandırdığımız devletimize yönelik her türlü tehdidin üstesinden gelecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz. Türkiye, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı için belirlediğimiz 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. 78 milyon olarak ortak geçmişimizden aldığımız güçle ortak geleceğimize yürümeye devam edeceğiz.”

‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkeleri etrafında bütünleşildiğinde üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorunumuzun olmayacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 92’nci yıl dönümünün, işte bu anlayışla, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olacağına inanıyorum” dedi.

CUMHURİYET BAYRAMINDA YAŞANAN İLKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, her birini rahmetle yad ediyorum. Bu duygularla bir kez daha “Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” sözleriyle tamamladı.

Günün anlam ve önemini ifade eden şiir ve metinlerin de okunduğu Cumhuriyet Bayramı töreni, bu yıl pek çok ilke de sahne oldu. Daha önceki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından farklı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tank, top ve tüfekle değil, kalabalık bir personel ile iştirak ettiği törende, ilk kez Türkiye’nin tüm bölgelerini içeren halk oyunları gösterileri yapıldı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet opera ve bale sanatçıları tarafından gösteriler sunuldu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu tarafından İstiklal Marşı’nın da içinde olduğu bazı eserleri seslendirdi. Mehter takımının da ilk kez katılıp mehter marşları çaldığı törende; Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Türk Hava Yolları, Emniyet Teşkilatı, Kızılay gibi kurumlar ilk kez geçit törenine katıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Atlı Tören Kıtası ve Atlı Okçular ile Türk Hava Kurumu Solo Türk ekibi tarafından da ilk kez bu törenlerde çeşitli gösteriler sunuldu.

AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -05-0986 AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -06 AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -05 AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -05-098

AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -05-0980 AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -05-0985 AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -0509 AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -060 AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -0607

AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -05095 AKM’de Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Törenleri -059898

enerji petrol medya - ANKARA TÜRKİYE

 



seers cmp badge