TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, MECLİS’TE GÖREV YAPAN PERSONELLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, MECLİS’TE GÖREV YAPAN PERSONELLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yerel seçime ilişkin “Milletimizin bu kararına, herkesin büyük bir olgunlukla saygı gösterdiğini görmek Türkiye’nin demokratik teamüller bakımından da ne kadar olgun bir demokrasiye sahip olduğunun en güzel işaretlerinden birisidir.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TBMM’de görev yapan personelle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, ramazanın herkes için hayırlı sonuçlar getirmesini temenni etti.

Ramazanın bir tarafının da hatırlama, dayanışma ve yardımlaşma olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Bizim gibi bu imkanlara sahip olmayan dünyanın dört bir tarafındaki ve ülkemizdeki insanları ramazan sofrası dolayısıyla hatırlamak, yiyecek ekmeği, içecek suyu olmayan, sağlam bir barınağın içerisinde çoluk çocuğuyla iftarlarını açamayan yüz milyonlar Müslümanın olduğunu biliyoruz. Cenab-ı Allah bu ramazan ayının hürmetine dünyanın dört bir tarafındaki mazlum ve masum Müslümanlara zorluk içerisinde geçirdikleri son ramazanın bu ramazan olmasını nasip etsin. İnsanlık aleminin gözünün içine baka baka bir büyük katliama maruz bırakılan Gazze’deki değerli kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün mazlum milletlerin Cenab-ı Allah imdadına yetişsin.” ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Türk milleti ve milli iradenin tecelligahı olan TBMM olarak ilk andan itibaren Gazze’de yaşanan bu insanlık suçlarına karşı bir duruş gösterdiklerini, bu meselenin karşısında insani olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla Filistinlilerin yanında olduklarını ortaya koyduklarını söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“9 Ekim günü TBMM’de bütün siyasi partiler bir araya gelerek Filistin’de yaşanan insanlık dışı katliamın lanetlendiği bir metin ortaya koydular. Yine daha sonra El-Ehli Baptist Hastanesinin bombalandığı akşam Meclisimizde devam eden Genel Kurul yarıda kesildi ve yine partiler ortak bir bildiriyle bu insanlık suçunu, bu katliam boyutlarını çok aşmış, soykırım boyutlarına gelmiş olan savaş suçlarını lanetleyen bir bildiri yayınladı. Devlet ve hükümet olarak gösterdiğimiz bu tavrın yanında, milletimiz de her alanda Gazzeli Müslümanların, kardeşlerimizin yanında yer aldı. Dualarıyla yardımlarıyla ellerinden ne geliyorsa oraya ulaştırabilmek için milletimiz adeta seferber oldu.”

Gazze’deki Müslümanların çektiği bu çilenin sona ermesi milletin dua ettiğini ifade eden Kurtulmuş, “Ümit ederim ki sonuç alınacaktır. İnşallah bu ramazan, dünyanın dört bir tarafında zorluklar, yokluklar, baskılar, zulümler ve kıtlıklar içerisinde hayatlarını idame ettirmeye çalışan milyonlarca Müslüman için de geçirdiği son zorlu ramazan olur.” şeklinde konuştu.

Meclis çalışanlarına teşekkür
TBMM’nin, milli iradenin tecelligahı, Türkiye demokrasisinin kalbi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Meclis personelinin bu kurumda fedakarca, gayretle, başarıyla çalıştığını söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Burası profesyonelliğin çok yüksek düzeyde olduğu, insanların işlerini en iyi şekilde yapmak için yarış içerisinde olduğu bir kamu kurumudur. Burada bir kamu görevi yerine getiriyor olmakla birlikte milli iradenin tecelli etmesi için de yardımcı oluyoruz, destek oluyoruz. Her ne kadar sizler Meclisimizin çalışanları olarak Genel Kurul salonunda bulunup yasaların çıkması için el kaldırıyor ya da oylamaya katılıyor olmasanız da komisyonlarda görevli bir şekilde reylerini ortaya koymuyorsanız da Meclisin çalışmalarının bütün safahatlarında katkılarınızla, desteklerinizle, özverili çalışmalarınızla TBMM’nin hem Genel Kurulu’nun hem komisyonlarının hem de bütün süreçlerinin eksiksiz bir şekilde çalışmasına vesile oluyorsunuz. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.”

Numan Kurtulmuş, kendilerinin de ellerinden geldiği kadar TBMM çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi, daha iyi imkanlarda çalışmalarının temini için gayret sarf ettiklerini dile getirerek, “Ümit ediyorum ki çalışma hayatınıza ilişkin içinde bulunduğunuz durum, giderek daha da iyi bir noktaya gelir hem fiziki hem maddi-manevi anlamda çok daha iyi şartlarda çalışmayı sürdürürsünüz.” diye konuştu.

Meclisin, demokrasinin kalbi, milli iradenin tecelligahı olduğunu belirten Kurtulmuş, TBMM’nin gazilik sıfatını iki kez almış olan tek meclis olduğunu söyledi.

TBMM’nin, ilk olarak çok zor şartlar altında İstiklal Harbi mücadelesinin merkezi olduğunu ve Cumhuriyetin kuruluşunu gerçekleştirdiğini ifade eden Kurtulmuş, “Bu özelliği ile Gazi’dir. İkinci sefer Gaziliği ise, çoğunuz belki o gece buradaydınız, şuraya, işte bombaların düştüğü yer, yabancı misafirleri ziyarete getirdiğimizde orayı da gösteriyoruz, 15 Temmuz gecesinde de bu Meclis Gazi olmuştur.” dedi.

“Milletimiz tercihini yapmıştır”
TBMM Başkanı Kurtulmuş, demokraside, milletin iradesinin üstünde hiçbir söz ve iradenin geçerli olmadığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Türkiye dünyada bedeli en ağır şekilde ödenmiş demokrasiye sahip olan bir ülkedir. Bunu, belli aralıklarla yapmış olduğu seçimlerle ortaya koymuş olan bir ülkeyiz. En sonuncusunu, ilk yaptığımız seçimleri, belki bugünkü anlamda değilse bile, Birinci Meşrutiyet öncesinden itibaren bir şekilde demokrasiye girmiş olan bu millet, 1950’den sonra tam manasıyla bir demokrasiye kavuşmuş ve bu demokrasinin bedelini de sürekli ödemiştir. En sonuncusu 15 Temmuz gecesi; bir hikaye, bir destan değil, aynı zamanda milletimizin canıyla kanıyla bedelini ödediği demokrasiye sahip çıkma gecesiydi.”

Kurtulmuş, bu anlamda Türkiye demokrasisinin, dünyadaki bütün eşdeğerlerinden fevkalade güçlü bir yapıya sahip olduğunu ve bunu, her seçim vesilesiyle ortaya koyduğunu vurgulayarak, “İşte dün gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yerel seçimleriyle ilgili de millet sözünü söylemiş, seçim kampanyasındaki olgun bir demokratik yarışın sonunda, seçim sonuçları hemen hemen Türkiye’nin her yerinde problemsiz, eksiksiz bir şekilde yansımış ve milletimiz tercihini yapmıştır.” değerlendirmelerinde bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yerel seçim sonuçlarının, millete ve ülkenin geleceğine hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletimiz 5 yıllık süre için kendisini yönetecek olan yerel yöneticilerini seçmiş ve onlar eliyle kendilerine belediye hizmetlerinin gelmesi için kararını vermiştir. Milletimizin bu kararına, herkesin büyük bir olgunlukla saygı gösterdiğini görmek Türkiye’nin demokratik teamüller bakımından da ne kadar olgun bir demokrasiye sahip olduğunun en güzel işaretlerinden birisidir. Birkaç sandıktaki ufak tefek itirazların dışında, hemen hemen Türkiye’nin hiçbir yerinde, yapılan itirazların sonucunda kimsenin seçim sonucuna ilişkin bir tane ‘ama, acaba, şöyle, fakat’ diyerek bir eleştirisi olmamış ve herkes seçim sonuçlarını kabul etmiştir. Bu, büyük olgunluğu dolayısıyla Türkiye’nin demokrasisinin ana unsurları olan siyasi partilerimize de burada bir kere daha TBMM’den şükranlarımızı ifade ediyorum. Türkiye demokrasisi, Meclisimizin güçlü çalışmalarıyla bundan sonraki süreçlerde de güçlü ve muktedir yol yürüyüşüyle birlikte inşallah çok daha ileriye gidecektir. “

TBMM personeline, iftar programına katılımları için teşekkür eden Kurtulmuş, Meclis çalışanlarına hem ramazanın son günlerinden en iyi şekilde istifade etmeleri hem de Ramazan Bayramı ile bundan sonraki bayramlarının huzurlu ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

 



Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özgürlüğümüzü koruyarak dünya ile bütünleşmenin peşindeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir Odunpazarı Modern Müze’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Diğer medeniyetlerin birikimlerinden faydalanmakla bizatihi onun bir parçası hâline gelmek farklı

Gübretaş ve TKİ’den tarımda verimliliği artıracak işbirliği

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden bitki besleme sektörünün lider şirketi GÜBRETAŞ ile Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), ülke tarımına ve milli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7. Anadolu Medya Ödülleri” programına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7. Anadolu Medya Ödülleri” programında yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin kültürel zenginliğini yansıtan Anadolu medyası, ne kadar etkin ve yaygın

seers cmp badge