ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU KIBRIS’TA TEMASLARDA BULUNDU

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU KIBRIS’TA TEMASLARDA BULUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir dizi temaslarda bulundu. Ercan Havalimanı’nın inşası süren yeni terminalinde incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile bir araya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) temasları kapsamında ilk olarak Ercan Havalimanı’nın inşası süren yeni terminalini ziyaret etti. İncelemelerde bulunan Karaismailoğlu, daha sonra KKTC heyeti ile toplantı yaptı.

YENİ TERMİNAL BİNASI KASIM AYI İTİBARIYLA FAALİYETE GEÇECEK

Toplantının ardından açıklama yapan Karaismailoğlu, “Havalimanımızı kasım ayına girmeden müştemilatlarıyla birlikte, dört başı mamur faaliyete geçirmek için önemli bir toplantı yaptık. Bu saatten sonra herkesin ne yapacağı belli artık, biz de bunların takiplerini yapacağız. Yeni havalimanını inceledik ve pisti dolaştık. Hakikaten KKTC’ye yakışacak, çok güzel bir havalimanı terminali yapıldı. Bütün uçakların inebileceği bir pistle birlikte KKTC’ye yakışır bir havalimanı inşallah kasım ayı itibarıyla faaliyete geçecek. Bütün KKTC vatandaşlarının gurur duyacağı bir proje ortaya çıkmış. Çok ince işler kaldı, onları da bu süre içerisinde (gerekli talimatı alan yüklenici firma) bitirecekler. O yüzden yaklaşık 2 aylık süre içerisinde kimin ne yapacağını belirledik, onları da kayıt altına aldık. Onları takip edeceğiz. Yüklenici firmanın istediği ilave maliyetler ve iş artışları vardı. Sonuçta bu havalimanın eksiklerini ortadan kaldırmak için ne yapılması gerekiyorsa 2 ay içerisinde tamamlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

KKTC’deki bazı karayolları ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü, bunların da kasım ayı itibarıyla açılacağını vurgulayan Karaismailoğlu, salgın sürecinin etkilerinin ortadan kalmasıyla birlikte KKTC’nin turizmdeki atılımlarının artacağını dile getirdi. Karaismailoğlu, kendilerinin de KKTC’ye desteğinin süreceğini ve el birliğiyle sıkıntıların aşılacağını kaydetti.

KKTC’DEKİ YATIRIMLARI DEVAM ETTİRMEK ADINA İSTİŞARELERDE BULUNDUK

İncelemelerinin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelen Karaismailoğlu, ziyaret sırasında KKTC’deki yatırımları devam ettirmek ve bu konuda hızlı hareket etmek adına istişarelerde bulunduklarını belirtti. Karaismailoğlu, “KKTC’ye yakışır, dört başı mamur bir havalimanı tamamlanmış gibi duruyor. Yüzde 99’u bitmiş vaziyette ancak yüzde 1’i bitmediği için açılamıyor. Bugünkü temaslarımız sonucunda da önümüzdeki 2 ay içerisinde bütün eksikleri tamamlayıp, bu havalimanını hizmet verecek aşamaya getireceğiz” dedi.

YENİ TERMİNAL BİNASI KKTC’YE YAKIŞAN VE DEVASA BİR YAPI

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’ya da ziyarette bulundu. KKTC’de Ercan Havalimanı’nın yeni terminali ile ilgili yaşanan sıkıntıların bugün itibarıyla yoluna girdiğini belirten Karaismailoğlu, KKTC’ye yakışan ve devasa bir yapı olduğunu vurguladı. Karaismailoğlu, KKTC’de kara yolları alanında önemli çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, havalimanı ile birlikte bazı yolları da hizmete açacaklarının kaydetti.



seers cmp badge