Suudi Arabistan Milli Günü Başkent Ankara’da kutlandı.

Suudi Arabistan Milli Günü Başkent Ankara’da kutlandı.

Suudi Arabistan’ın kuruluşunun 92’inci yıl dönümü dolayısıyla Ankara’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nce bir resepsiyon düzenlendi.

Sheraton Otelde Suudi Arabistan’ın Ankara Maslahatgüzarı Yousef Alharbi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Suudi Arabistan’ın 92’inci kuruluş yıldönümü resepsiyonuna İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Ankara Valisi Vasip Şahin katıldı.

Suudi Arabistan Milli Günü resepsiyonunda Ankara’da Büyükelçilikleri bulunan ülkelerin büyükelçileri, askeri ataşeleri ve çok sayıda seçkin davetliler de hazır bulundu.

Suudi Arabistan Milli Günü Resepsiyonu Maslahatgüzar Yousef Alharbi’nin konuşmasıyla başladı.

Suudi Arabistan Maslahatgüzarı Yousef Alharbi konuşmasında, öncelikle Suudi Arabistan’ın 2030 Uluslararası Expo Fuarına ev sahipliği adaylığı konusunda Türkiye’ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin iki ülke liderinin karşılıklı ziyaretleriyle taçlandığına vurgu yapan Yousef Alharbi, “Suudi Arabistan Krallığı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyadaki ve bölgedeki etkileri, devam eden bölgesel krizlerin çözülmesindeki yapıcı rolleri ve G-20 grubunun iki üye ülkesi olarak büyük ekonomik potansiyellere sahip oldukları herkes tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla iki ülkenin iş birliği kesinlikle halklarımızın ve tüm dünyanın çıkarınadır.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ise Suudi Arabistan Milli Günü resepsiyonundaki konuşmasına
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ve tebrik mesajını ileterek başladı.

İçişleri Bakanı SOYLU, 21’inci asırda iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlülüğünün dünyadaki bir takım haksızlıklara dur diyebileceğini belirtti.

Süleyman SOYLU, Savunma sanayinden ticarete, terörle mücadeleye ve dünyadaki birçok probleme kadar Suudi Arabistan ve Türkiye’nin birliğinin Allah’ın izniyle mazlum ve mağdur milletlere, hak arayan milletlere esenlik ve refah vereceğini belirtti.

“Suudi Arabistan ile çok güçlü bir yolculuğa başlıyoruz.” ifadesini kullanan Süleyman SOYLU, “Bu yolculuk sadece ticari anlamda, sadece iki ülkenin bir araya gelerek oluşturduğu bir güç yolculuğu değil. Aynı zamanda bu yolculuk hakkın, hakkaniyetin, doğruluğun, mazlumun, mağdurun, dünyaya söylenecek doğru sözün yolculuğudur. Elini uzatmış, mazlum insanlar bizi beklemektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların hemen akabinde İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ve Suudi Arabistan’ın Ankara Maslahatgüzarı Yousef Alharbi, Suudi Arabistan’ın kuruluşunun 92’inci yıldönümü için hazırlanan pastayı kesti.

Konuşmalar ve pasta kesiminden hemen sonra davetliler, kendilerine ikram edilen Türk ve Suudi Arabistan mutfağından lezzetli yiyeceklerin tadını çıkarırken birlikte sohbet etme fırsatı da buldular.



seers cmp badge