Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk‘ün cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk‘ün cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede dün 86 yaşında vefat eden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk için Hacı Bayram Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Saadet Partisi YİK Başkanı Asiltürk’ün cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Öğle namazı öncesi camide düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuran-ı Kerim okudu, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dua etti.

“BU MİLLETE ÇOK BÜYÜK EMEKLERİ GEÇTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı sonrasında yaptığı konuşmada, Asiltürk’e son görevlerini yaptıklarını söyledi. Gençlik yıllarından itibaren Asiltürk ile tanışıklıklarının olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Değerli büyüğüm Oğuzhan ağabeyimizle birlikte uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle de devlet adamlığından tutunuz, tabii bakanlıklarıyla birlikte de siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu. Rabbim inşallah sevgili Habibi’nin ‘Liva’ül Hamd’ ismiyle müsemma sancağı altında bizleri haşru cem eylesin ve bu yolculukta da bizleri yalnız komasın, ayrı komasın. İnşallah bu koronavirüsten tüm insanlığı Rabbim muhafaza eylesin ve hep birlikte inşallah dualarımızı ihmal etmediğimize inanıyorum. Az önce tezkiyenizde zaten gayet güzel bir tezkiyede de bulundunuz. Haklarımızı helal ettik ve inşallah cennetiyle, cemaliyle de bizleri müşerref kılsın. Tüm ailesine ve tüm camiaya başsağlığı diliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Asiltürk’ün tabutuna omuz vererek cenaze nakil aracına kadar taşınmasına eşlik etti.

 



seers cmp badge