İyi ki varsınız Halil İbrahim YILMAZ

İyi ki varsınız Halil İbrahim YILMAZ

TÜSİAV ve ASTOP BAŞKANI VELİ SARITOPRAK

Geçmiş tarihinde, bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış , Osmanlı İmparatorluğu döneminde   Fatih SULTAN Mehmet hanın otağı, Cumhuriyeti ilanı ile birilikte  1924 yılında ilk vilayetler arasında yerini almış,zümrüt yeşili AYDER-OVİT-ANZER yaylalarında  “Vartevor” şenlikleriyle ünlenen nidaların ve içtiğimiz ÇAY ın anavatanı RİZE..

Halil İbrahim YILMAZ ; Rize ye bağlı Kendirli beldesinde 27 Nisan 1975 tarihinde  dünyaya geldi. İlk öğrenim yıllarının Lise ye kadar olan Bölümünü Rize de ,geriye kalan  Lisans ve Yüksek  Lisansını  Sivas- Cumhuriyet Üniversitesi ve  Konya Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Üniversite yıllarında ,ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLER BİRLİĞİNİN Kurucuları arasında yer alarak Genel BAŞKANLIĞI görevinde bulundu.  İlk ticari hayatına Ankara da başladı. Ticaret hayatını halen Ankara da devam ettiren YILMAZ . Cemiyet hayatında da İlk ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİLER BİRİLİĞİ ile başlayan ve Ankara da   KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI ile devam eden bir Cemiyet hayatı bulunmaktadır.

Halil İbrahim Yılmaz öğrencilik yıllarından itibaren millet ve memleket meseleleri için çalışan ve gençlik sorunlarından, çevreye, sağlıktan Eğitime birçok alanda çalışan STK larda yöneticilik yapan Halil İbrahim YILMAZ …mesleki ve ticari hayatı boyunca bir çok ilklere imza atmıştır. Bunlardan ilki ve en önemlisi ise ….2013 yılında Ankara Ticaret Odasın da Meclis Grubunda  kendi mesleki grubundan Birinci dönemde seçilmiş ve sonrasında ,başarı azim ve dirayetinin sonucunda 2. Dönemde  ATO Başkan Vekilliğine kadar gelmiştir.

Halil İbrahim YILMAZ ; ATO (ANKARA TİCARET ODASI)’ ında ATO  Başkanı Sayın ; Gürsel BARAN  ın Başkanlığında :  Ankara da , bir çok kapsamlı projeler in oluşturulmasına öncülük etmişlerdir.  En kapsamlı Projeleri arasında ,ATO (ANKARA TİCARET ODASI) da Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı ANKARA, Coprafi işaretli ürünlerin ihracat merkezi ANKARA ve MARKA OLMAK ,Markalaşmak alanlarında yapılan profesyonel  çalışmalar örnek gösterilebilir.

Halil İbrahim YILMAZ ;

29 Haziran 2019’da  Ankara Kent Konseyi,(Başkent Konseyi) ne Başkan Seçilmiştir.

Konseyde yer alan tüm  delegeler, toplumun her kesiminden insanları bir araya getiren birliktelikte,Ankara’nıntanıtımına,sürdürülebilir kalkınmasında, dünya başkentleri arasında bilinirliğini artıracak ve diğer kent konseylerine model olabilecek faaliyetlere imza atmak için bu kente katma değer sağlayacak projeler üzerinde çalışmakta olan ANKARA KENT KONSEYİ dir.

Başkanlığını yapmakta olduğum ,TÜSİAV -Türk Sanayici  ve İş Adamları Vakfı ve ASTOP –Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformunda :  tüm yürütme organlarımız ile ,

Bir taraftan  ,ATO -Ankara Ticaret Odası Başkan Vekilliği  diğer taraftan ise  500’den fazla paydaş ve onbinlerce üyeden oluşan  Ankara Kent Konseyi Başkanlığı görevlerini yürüten Halil İbrahim YILMAZ ; a 21.yüzyıl Bilişim Teknoloji çağında ANKARA için gerçekleştirecekleri kapsamlı tüm projelerde  ,kentsel sorunlar ,geleneksel yönetim anlayışı, kentlilik bilincinin oluşturulması ve dayanışma  gibi faaliyetlerinde her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim.Halil İbrahim YILMAZ aynı zamanda TÜSİAV-Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfımızda  Onur üyeliği vardır.

Ülkemizin Başkenti Ankara’ nın, Dünya Başkentleri başta olmak üzere,kalkınmada öncelikli şehirler  arasında yer almasının ,2020  yılında büyüme endeksli, bir çok ülke Başkentleri  içerisinde yer alan bir ticaret hacmi ile güven endeksi oluşturması ,şüphesiz Ankara Ticaret Odası ve Ankara Kent Konseyi nin kararlı duruşu , ve Sayın Halil  İbrahim YILMAZ’ın fiili özverisinin ,engin deneyim ve tecrübelerinin de eseri olduğunu biliyorum.

Elbette burada asılolan  tebrik etmem gereken ve iyi ki varsın dediğim Sayın ; Halil  İbrahim YILMAZ’ Milli bir duruş sergiliyor. Hem kendileri kazandı,  ülkemiz ve Ankara mızın güzide  insanı kazandı. Fazlasıyla hak ettiği bu yazı dizimi , kendilerine sunacak olmaktan, ayrıca gurur duyuyorum.

Bütün bu yatırım, istihdam, çalışma azmi, kararlılık ve ortak akılla iş görme gibi vasıfları üzerinde toplayan ATO Başkan Vekilliği  ve Ankara Kent Konseyi Başkanlığı görevlerinde yer alan  ,memleket sevdalısı liderlik vasfını üzerinde taşıyan ve yurt içerisinde özverili çalışmaları ile en iyi şekilde temsil kabiliyetine haiz

Sosyal platformda ,yönetim tarzı, karakteristik duruşu, yardımsever tutumunun olmasının yanı sıra;

ATO ve Ankara Kent Konseyi olarak ,Enerji ve istihdamınızın kaynağı olan insan olmasının bilincini ön planda tutarak , yaratıcılık özelliğiniz ile …

İyi ki varsınız Halil İbrahim YILMAZ diyorum.

TÜSİAV Başkanı Veli SARITOPRAK

 

 



seers cmp badge