HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİNDE YATIRIM SEMİNERİ

HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİNDE YATIRIM SEMİNERİ

YENİ DÖNEMDE PROJE TEMELLİ YATIRIM SİSTEMİ

Hindistan’da YATIRIM SEMİNERİ Hindistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlendi. TAGORE SALONUNDAKİ Toplantı, Hintlilerin geleneksel Mum Yakma seremonisiyle başladı.

Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Ekselansları Sanjay BHATTACHARYYA, konuşmasında Hindistan’ın Türk İş Dünyası için büyük fırsatlar sunduğunu belirterek son dönemlerde Hint ekonomisine yatırımı cezbettirici adımlar atıldığını söyledi. Amaçlarının 10 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğunu dile getiren Büyükelçi BHATTACHARYYA Hint firmalarının Dünyanın bir çok bölgesinden gelerek Türkiye’ye yatırım yaptıklarını vurguladı.

DEiK, MÜSİAD ve TOBB temsilcileri de toplantıda yaptıkları konuşmalarda Hindistan’ın bölgesel güç olduğuna vurgu yaparak Hindistan’la Dış ticaretin Türkiye lehine tarihi zirve yaptığına dikkat çektiler.

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Mehmet Yurdal ŞAHİN ‘de konuşmasında iki ülke arasında yatırım teşvik sistemi geliştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Şahin, konuşmasında ayrıca Türk Dış Ticaret Sistemi hakkında teknik bilgi verdi.

Toplantıda, TÜRKİYE’deki Hindistan ve İLERİYE GİDEN HİNDİSTAN adlı iki kitabın tanıtımı da yapıldı.

Toplantıda, daha sonra firma sunumları na geçildi. Toplantıda son olarak iki ülke arasındaki ikili iş görüşmeleri yapıldı. Toplantı, Hindistan Misyon Şefi Yardımcısı Vanaja THEKKAT’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

 

 

 



seers cmp badge