“Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizin, Türk soydaşlarımızın haklarını sonuna kadar korumakta kararlıyız”

İstanbul’da Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin, “Münhasır ekonomik bölgelerde biz özellikle Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizin, Türk soydaşlarımızın haklarını sonuna kadar korumakta kararlıyız. Onun için de şu anda yeni aldığımız sondaj gemileri olsun, arama noktasındaki gemilerimiz olsun, bunlar da bölgeye intikal ediyor, onların da çalışmaları var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Cami’nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

“İSTANBULLULARIN DEMOKRATİK GÖREVLERİNİ HAKKIYLA YERİNE GETİRMELERİ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

23 Haziran’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin programının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak makamına yönelik kişisel görevlerinin dışında, kampanya sürecinde organizasyon heyetinin kendisine yükleyeceği bazı görevler olacağını ve bu görevleri yerine getireceğini söyledi.

AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim sürecinde ağırlıklı çalışmaları olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle İstanbul dışına çıkmış olan vatandaşlarımızın, İstanbullu hemşehrilerimizin tabi bu seçim için geri dönüşleri çok ama çok önemli. Zira bu demokratik görevlerini tüm İstanbullu hemşehrilerimin hakkıyla yerine getirmeleri büyük önem arz ediyor. Bu bakımdan da özellikle şu anda milletvekili arkadaşlarımız, İstanbul dışındaki diğer illerdeki arkadaşlarımız yoğun bir şekilde bayram süreci içerisinde ve şu an o illerdeler, illerden tüm bu tür vatandaşlarımızı tekrar İstanbul’a dönmeleri noktasında onlarla hemhal oluyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmenin sandığa gitmesine sağlamaya çalıştıklarını belirterek bu rakamı minimize etmenin hatta sıfıra yakın noktaya getirmenin önemine işaret etti.

“ULUSLARARASI HUKUKA GÖRE KUZEY KIBRIS’TAKİ TÜRK SOYDAŞLARIMIZIN DA HAKLARI VAR”

Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve Güney Kıbrıs Rum yönetiminin ABD’li bazı şirketlerle anlaşma yaptığı iddialarının anımsatılması üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Münhasır ekonomik bölgelerde biz özellikle Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimizin, Türk soydaşlarımızın haklarını sonuna kadar korumakta kararlıyız. Onun için de şu anda yeni aldığımız sondaj gemileri olsun, arama noktasındaki gemilerimiz olsun, bunlar da bölgeye intikal ediyor, onların da çalışmaları var. Tabi onların korumaları noktasında bütün yine Silahlı Kuvvetlerimizin ilgili firkateynler olsun, hepsi bölgedeler. Ve bölgenin bir defa çıkacak olan tüm neması, yani bu petrol noktasında olabilir, başka olabilir, bunların hepsinden Güney Kıbrıs’ın nasıl hakları varsa, aynı şekilde uluslararası hukuka göre Kuzey Kıbrıs’taki Türk soydaşlarımızın da hakları var. Bu hakları, kimse kusura bakmasın, biz hiç ilgisi, alakası olmayanlara da yedirtmeyiz. Onun için diplomatik ilişkilerimiz var ve diplomatik ilişkiler dışında da münhasır ekonomik bölgede bize ait olan loplar var, buralar üzerinde de çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürüyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru üzerine de af konusuyla ilgili çalışmaların Adalet Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü, çalışmalar netleştiği zaman bunun kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

TÜRKİYE,ADANA, ADIYAMAN, AFYON, AĞRI, AMASYA, ANKARA, ANTALYA, ARTVİN, AYDIN, BALIKESİR, BİLECİK, BİNGÖL, BİTLİS, BOLU, BURDUR, BURSA, ÇANAKKALE, ÇANKIRI, ÇORUM, DENİZLİ, DİYARBAKIR, EDİRNE, ELAZIĞ, ERZİNCAN, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, GİRESUN, GÜMÜŞHANE, HAKKARİ, HATAY, ISPARTA, MERSİN, İSTANBUL, İZMİR, KARS, KASTAMONU, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KOCAELİ, KONYA, KÜTAHYA, MALATYA, MANİSA, KAHRAMANMARAŞ, MARDİN, MUĞLA, MUŞ, NEVŞEHİR, NİĞDE, ORDU, RİZE, SAKARYA, SAMSUN, SİİRT, SİNOP, SİVAS, TEKİRDAĞ, TOKAT, TRABZON, TUNCELİ, ŞANLIURFA, UŞAK, VAN, YOZGAT, ZONGULDAK, AKSARAY, BAYBURT, KARAMAN, KIRIKKALE, BATMAN, ŞIRNAK, BARTIN, ARDAHAN, IĞDIR, YALOVA, KARABÜK, KİLİS, OSMANİYE, DÜZCE,



seers cmp badge