Emine Erdoğan: “Engelli bireylerin içlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak hepimizin görevidir”

Emine Erdoğan: “Engelli bireylerin içlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak hepimizin görevidir”

Emine Erdoğan, Tacikistan’da Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz gibi toplumların güçlenmesi, o toplumu oluşturan her bireyin güçlendirilmesiyle doğrudan alakalıdır. Engelli bireylerin fiziksel engellerini aşmalarına ve içlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak hepimizin görevidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etti.

Emine Erdoğan, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından inşası ve donatımı tamamlanan Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

“BU MERKEZ, TÜRKİYE VE TACİKİSTAN ARASINDAKİ GÜÇLÜ DOSTLUK DUYGULARININ BİR TEZAHÜRÜDÜR”

Merkezin açılışında bir konuşma yapan Emine Erdoğan, dost ve kardeş ülke Tacikistan’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek Türk halkının selamlarını iletti.

Merkezin manevi anlamı kadar hayata katacağı değerin de çok büyük olacağına olan inancını dile getiren Emine Erdoğan, “Hazreti Mevlana, doğduğu bu topraklardan Konya’ya göç ederken yol boyunca, ilahi aşkın, kardeşliğin ve dostluğun izlerini bırakmıştır. Biz, Tacikistan ile olan ilişkilerimizde, bu ayak izlerini takip ederek yol kat ediyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu merkez, Türkiye ve Tacikistan arasındaki güçlü dostluk duygularının bir tezahürüdür” dedi.

Emine Erdoğan, Türkiye’nin deneyimlerini TİKA aracılığıyla Tacikistan ile paylaştığına işaret ederek, “Bugüne kadar sağlık ve eğitim alanlarında gerçekleştirdiğiniz 300’ü aşkın proje, kendimiz için istediğimizi, dostlarımız için de istediğimiz gerçeğinin bir ispatıdır. Dolayısı ile böyle bir merkezi hayatı geçirmek, devletlerarası ilişkinin çok ötesinde, mutluluğu dostlarımızla ortak bir payda hâline getirmektir” ifadelerini kullandı.

Merkezin Tacikistan’da ilk olma özelliğini taşıdığına dikkati çeken Emine Erdoğan, böyle hassas bir konuda Türkiye’nin bir ilki gerçekleştiriyor olmasından ayrıca mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

“TOPLUMLARIN GÜÇLENMESİ, O TOPLUMU OLUŞTURAN HER BİREYİN GÜÇLENDİRİLMESİYLE DOĞRUDAN ALAKALIDIR”

“Kendi ülkemizdeki engelli vatandaşlarımızın yüzlerinde oluşan tebessümü, buradaki kardeşlerimize de hediye etmek istiyoruz” diyen Emine Erdoğan, “Bildiğiniz gibi toplumların güçlenmesi, o toplumu oluşturan her bireyin güçlendirilmesiyle doğrudan alakalıdır. Engelli bireylerin fiziksel engellerini aşmalarına ve içlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak, hepimizin görevidir. Bu merkezin birçok hayatı değiştireceğine yürekten inanıyorum. Birçok Tacik kardeşimiz hayallerini gerçekleştirme yolunda inşallah büyük adımlar atacaklar” değerlendirmesinde bulundu.

Emine Erdoğan konuşmasının sonunda, merkezin faaliyete geçmesinde emeği geçenlere ve Türkiye’nin dostluk duygularını tüm dünyaya taşıyan TİKA’ya şükranlarını sunarak Tacikistan makamlarına da verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Daha sonra merkezin açılışını yapan Emine Erdoğan, yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulundu ve tedavi gören hastalarla sohbet etti.

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu,


TÜRKİYE,ADANA, ADIYAMAN, AFYON, AĞRI, AMASYA, ANKARA, ANTALYA, ARTVİN, AYDIN, BALIKESİR, BİLECİK, BİNGÖL, BİTLİS, BOLU, BURDUR, BURSA, ÇANAKKALE, ÇANKIRI, ÇORUM, DENİZLİ, DİYARBAKIR, EDİRNE, ELAZIĞ, ERZİNCAN, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, GİRESUN, GÜMÜŞHANE, HAKKARİ, HATAY, ISPARTA, MERSİN, İSTANBUL, İZMİR, KARS, KASTAMONU, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KOCAELİ, KONYA, KÜTAHYA, MALATYA, MANİSA, KAHRAMANMARAŞ, MARDİN, MUĞLA, MUŞ, NEVŞEHİR, NİĞDE, ORDU, RİZE, SAKARYA, SAMSUN, SİİRT, SİNOP, SİVAS, TEKİRDAĞ, TOKAT, TRABZON, TUNCELİ, ŞANLIURFA, UŞAK, VAN, YOZGAT, ZONGULDAK, AKSARAY, BAYBURT, KARAMAN, KIRIKKALE, BATMAN, ŞIRNAK, BARTIN, ARDAHAN, IĞDIR, YALOVA, KARABÜK, KİLİS, OSMANİYE, DÜZCE,



seers cmp badge