Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te “Picasso Bleu et Rose” sergisini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te “Picasso Bleu et Rose” sergisini ziyaret etti

Birinci Dünya Savaşı’nı sonlandıran ateşkes anlaşmasının 100. yıl dönümü etkinlikleri vesilesiyle Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orsay Müzesi’nde düzenlenen “Picasso Bleu et Rose” isimli sergiyi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından verilen akşam yemeğine de iştirak etti.

Etkinlikler için Paris’e gelen devlet, hükûmet ve uluslararası kuruluşların başkanlarının iştirakiyle düzenlenen sergi ve resepsiyona Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı.

Müzeye gelişinde yerli ve yabancı basın mensuplarını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, müze ziyareti esnasında devlet ve hükûmet başkanları ve eşleri ile de görüşerek sohbet etti.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON TARAFINDAN VERİLEN AKŞAM YEMEĞİ

Sergi ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Orsay Müzesi’nde devlet, hükûmet ve uluslararası kuruluş başkanları ile eşleri onuruna verilen akşam yemeğine iştirak etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ev sahipliğini yaptığı yemekte yan yana oturan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump bir süre sohbet etti.

Mehmet Ali SETENCİOĞLU , Enerji Petrol Medya Ceo

 



seers cmp badge