Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesi’ndeki törene katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Şehitler Abidesi’ndeki törene katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da hazır bulunduğu törene, askerî erkân ve yabancı konuklar da iştirak etti.

Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’ne gelişinde Başbakan Yıldırım ile birlikte tören kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra anıta çelenk bıraktı.

Yapılan konuşmalar, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Çanakkale cephesinde şehit düşen askerler için yapılan duanın ardından, “Şehitlik Defteri”ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar ile birlikte şehitliklere karanfil bıraktı.



seers cmp badge