Kurban Bayramının Bütün Gönüllerde En İyi Biçimde Yaşanmasını Temenni Ediyorum

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayramlarda, başta büyükler olmak üzere yakınlarımızı, komşularımızı ziyaret etmeye, küçükleri sevindirmeye; dayanışmaya, hediyeleşmeye, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye azami derecede özen gösterelim. Mübarek Kurban Bayramının bütün gönüllerde, tüm hanelerde en iyi biçimde yaşanması temennisiyle, bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; sizlere, sevdiklerinize, bütün milletimize Allah’tan sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, vatandaşların Kurban Bayramını kutlayarak bayramın millete, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, sıkıntıların aşılmasına vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk, dayanışma duygularının en üst düzeyde idrak edildiği bayram günlerini, hep birlikte, manasına uygun şekilde yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.

“15 TEMMUZ’U MİLLETİMİZİN ZAFERLER SİLSİLESİNİN BİR HALKASI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirildiği, ailelerin, dostların bir araya geldiği bayramları, maneviyatına yaraşır bir şekilde idrak etmeye özel önem verilmesi tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak, bu yılki Kurban Bayramını, 26 Ağustos ve 30 Ağustos gibi, tarihimizin iki önemli yıl dönümünün hemen ardından kutluyoruz. 26 Ağustos 1071’de, Malazgirt Zaferiyle Anadolu’yu bizlere ebedi yurdumuz olarak kazandıran Sultan Alparslan’ı ve askerlerini saygıyla yâd ediyoruz. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazandığımız zafer, Kurtuluş Savaşımızın başarıyla sonuçlandığının müjdecisi olmuştur. 15 Temmuz 2016’yı da, milletimizin zaferler silsilesinin bir halkası olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE VE KARANLIK ODAKLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajının devamında şu sözlere yer verdi: “Bu toprakların vatanımız olarak kalması, ezanların susmaması, bayrakların inmemesi için canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve asayiş görevlerinde el’an vazife başında olan tüm güvenlik güçlerimize başarılar temenni ediyoruz. ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ yolunda verdiğimiz mücadeleyle, ecdadımızdan devraldığımız emanete ve çocuklarımıza devredeceğimiz mirasa sahip çıkıyoruz. Terör örgütlerine de, onları maşa olarak kullanan karanlık odaklara da, aziz milletimizin asla boyun eğmeyeceğini biliyoruz. Bizler, demokrasimizle, ekonomimizle, dış politikamızla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarana kadar yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.”

“TÜRKİYE’Yİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ HÂLİNE GETİRECEĞİZ”

2023 hedefleri doğrultusunda, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirerek; milleti, söz verdikleri refah ve huzur düzeyine ulaştıracaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım” diye ekledi.

Mübarek topraklarda hac farizasını yerine getiren Müslümanların ibadetlerinin makbul olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakan başta olmak üzere, zulüm gören tüm Müslümanlar ve tüm mazlumlar için, bu mübarek günlerde duaların eksik edilmemesini salık verdi.

“VATANDAŞLARIMIZDAN, TRAFİK KURALLARINA UYMALARINI RİCA EDİYORUM”

Mesajında, bayram ziyaretleri ve sıla-i rahim vesilesiyle, araçlarıyla yola çıkacak vatandaşlardan, trafik kurallarına uymalarını özellikle rica eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zira trafik kazalarında kaybettiğimiz her bir can, sönen her bir ocak, milletçe yüreğimizi dağlıyor. Unutmayalım ki yolda kaybedilen vaktin telafisi mümkündür; ama yitip giden canların, çekilen acıların telafisi kesinlikle yoktur” uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı mesajını şu cümlelerle tamamladı: “Bayramlarda, başta büyükler olmak üzere yakınlarımızı, komşularımızı ziyaret etmeye, küçükleri sevindirmeye; dayanışmaya, hediyeleşmeye, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye azami derecede özen gösterelim. Mübarek Kurban Bayramının bütün gönüllerde, tüm hanelerde en iyi biçimde yaşanması temennisiyle, bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; sizlere, sevdiklerinize, bütün milletimize Allah’tan sağlık ve esenlikler diliyorum. Kalın sağlıcakla.”



seers cmp badge