Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün El Hüseyniye Sarayı’nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün El Hüseyniye Sarayı’nda

Resmî ziyaretini gerçekleştirmek üzere Ürdün’ün başkenti Amman’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah tarafından El Hüseyniye Sarayı’nda resmî törenle karşılandı.

Ürdün Queen Alia Uluslararası Havalimanı’na gelişinde Devlet Bakanı Bisher Khasawneh, Ürdün’ün Ankara Büyükelçisi Emced el-Adayele, Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüşmesini gerçekleştirmek üzere El Hüseyniye Sarayı’na geçti.

Görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Hüseyniye Sarayı’nda Ürdün Kralı 2. Abdullah tarafından resmî törenle karşılandı. İki ülkenin millî marşlarının çalındığı törende, tören kıtasını denetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Kral 2. Abdullah ile birlikte baş başa ve heyetler arası görüşmelerine başladı.

Karşılama töreninde, Ürdün ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu.

RESMÎ AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Ürdün Kralı 2. Abdullah tarafından onuruna verilen resmî akşam yemeğine katıldı.

El Hüseyniye Sarayı’nda düzenlenen yemeğin ardından Kral 2. Abdullah tarafından uğurlanarak Queen Alia Uluslararası Havalimanı’na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Atef Tarawnef ile Senato Başkanı Faisal Al Fayez’i kabul etti.

Bu kabullerle Ürdün’deki resmî temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Türkiye’ye dönmek üzere Amman’dan ayrıldı.



seers cmp badge