Vatan Topraklarımızın Her Bir Karışı Bizim Namusumuzdur

Vatan Topraklarımızın Her Bir Karışı Bizim Namusumuzdur

38. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatan topraklarının her bir karışının namusumuz olduğunu ve buna el uzatmaya cüret edene dünyayı dar edeceklerini vurgulayarak, “Terör örgütleri üzerinden ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışanlara, hamdolsun bugüne kadar aman vermedik, inşallah bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 38’incisi düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda, Türkiye’nin 12 ilinden mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.

Adana, Adıyaman, Ankara, Balıkesir, Çorum, Düzce, Hatay, Mersin, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa’dan gelen 400’ü aşkın köy ve mahalle muhtarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verilen iftar yemeğinde ağırlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar öncesinde muhtarlara hitaben bir konuşma yaptı

“TERÖRLE MÜCADELEDE VE 15 TEMMUZ’DA VERDİĞİMİZ TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE YÂD EDİYORUM”

Konuşmasının başında, dün Şırnak Şenoba’daki helikopter kazasında, aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu şehit olan 13 askere ve ayrıca Lice’deki operasyonda şehit düşen 3 askere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı temennilerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “23. Sınır Tümen Komutanlığı görevini yürüten Tümgeneral Aydın’ı, Kayseri Komando Tugay Komutanı olduğu dönemde gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergilediği güçlü duruşla da hatırlıyoruz. 15 Temmuz’da da güçlü bir duruşu olmuştu. Kato dağındaki operasyonları yöneten Tümgeneral Aydın, buradaki başarısıyla da, gerçekten çok kıymetli bir komutan olduğunu göstermiştir. Ülkemizin bundan sonra vereceği mücadelelerde de önemli görevler üstlenmesini beklediğimiz bu komutanımızın ve diğer askerlerimizin kaybından dolayı fevkalade müteessirim.”

Bugün ay yıldızlı bayrağın altında özgürce nefes alınıyor, minarelerden 5 vakit ezan okunmaya devam ediyor ve geleceğe güvenle bakılabiliyorsa; bunun şehitler, gaziler ve onların yolundan giden kahramanlar sayesinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın, 1992’de henüz bir üsteğmenken yazdığı, “Hanke’ye Ağıt” isimli şiirini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir hafta önce Kato Dağı’nda operasyonda iken kendisiyle yaptığı telefon görüşmesinde şehit Aydın’ın, “Sayın Cumhurbaşkanım, bizim bu mücadelemiz, sadece burası için değil. Buralarda zafere ulaştığımızda İstanbul’da Ankara’da ve yurdumuzun dört bir yanında da zafere ulaşacağız” dediğini aktardı ve “Mücadelesiyle milletimizin umutlarımızı yeşerten komutanımızın ruhu şad, mekânı cennet olsun. Bir kez daha, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum” diye ekledi.

“VATAN TOPRAKLARIMIZA EL UZATMAYA CÜRET EDENE DÜNYAYI DAR EDERİZ”

Vatan topraklarının her bir karışının namusumuz olduğunu ve buna el uzatmaya cüret edene dünyayı dar edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütleri üzerinden ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışanlara, hamdolsun bugüne kadar aman vermedik, inşallah bundan sonra da vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu güçlü duruşun bir bedeli olduğuna; şehit ve gazilerin verildiğine işaret etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama emin olun, hiçbir şehidimizin kanını yerde, geride bıraktıklarının ahını havada koymuyoruz. Hiçbir gazimizin yaptığı fedakârlığı karşılıksız bırakmıyoruz. Sadece son 2 yıl içinde, sınırlarımız içinde ve dışında yaptığımız operasyonlarda 10 bin teröristi etkisiz hâle getirdik. Buna karşılık, dün Lice’de ve Şenoba’da verdiklerimizle birlikte 945 şehidimiz var. Aynı dönemdeki operasyonlarda 8 bin 300 silah, 1 milyon 275 bin mermi, 360 ton patlayıcı madde, 18 bin el bombası ve el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Şimdi soruyorum sizlere: Bir orduyu baştan sona donatacak kadar büyük miktarlardaki bu silahları, bu mühimmatı terör örgütlerine verenlerin amacı nedir? Kimse kimseyi kandırmasın; amacın Türkiye’yi bölmek, parçalamak, bölgemizdeki diğer pek çok ülkenin başına gelen felaketlere maruz bırakmak olduğu gün gibi aşikârdır. Terör örgütleri, bu kirli hedeflerin sadece maşalığını yapıyor. Devletimiz, her kademesine sızmış hainlerden temizlendikçe, terörle mücadelede elde ettiğimiz başarılar da artıyor. Geriye doğru dönüp baktığımızda, terörle mücadelemizin niçin arzu ettiğimiz şekilde ilerlemediğini çok daha iyi görüyoruz.”

“FETÖ’NÜN YURT DIŞINDAKİ AĞABABALARININ DA PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

‘Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz’ atasözüne atıfta bulunarak, FETÖ ve PKK için çalışan hainlerin, ülkeye verdikleri zararın yanında, terörle mücadeleyi de baltaladığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suçüstü yakalandıkları hâlde mahkemelerde şimdi ne diyorlar? ‘Görmedim, duymadım, söyledim’ diyerek 3 maymunu oynayan FETÖ’cüler, kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacaklardır, bunu da açıkça söylüyorum. Siz kimi aldatıyorsunuz, kime bu oyunu oynuyorsunuz? Sen F-16’larla helikopterlerle, tanklarla, modern silahlarla bu milletin üzerine geleceksin, hâlâ ‘görmedim, bilmiyorum, ben yapmadım’ diyeceksin kimi aldatıyorsun? Bütün belgeler, görüntüler, her şey ortada. Yurt dışındaki ağababalarının da peşlerini bırakmayacak, adım adım takip ederek, hak ettikleri akıbete duçar olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

“ARTIK BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YİYİP, ÜLKEYE İHANET ETME DÖNEMİ GERİDE KALDI”

“Artık bu ülkenin ekmeğini yiyip, bu milletin imkânları kullanıp, gizliden gizliye ülkesine ihanet etme dönemi geride kaldı” sözlerine yer vererek, 2015’teki çukur eylemleri ile PKK’nın, 15 Temmuz darbe girişimi ile FETÖ’nün gerçek yüzünün görüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu örgütler, yularlarını ellerinde tutan güçlerle birlikte deşifre olmuşlardır. Açık konuşuyorum: Eğer, kendilerine verilen dış destek olmasa, Türkiye bölücü terör örgütünü de, diğer terör örgütlerini de bu yılsonuna kalmadan eylem yapamaz hâle getirecek imkâna, kabiliyete ve kararlılığa sahiptir” açıklamasında bulundu.



seers cmp badge