İyi ki varsın ; Nihat ÖZDEMİR

İyi ki varsın ; Nihat ÖZDEMİR

LEVENT KANDEMİR

5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya gelen Nihat Özdemir, ilk ve orta eğitimini Diyarbakır’da tamamladıktan sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Fakültesinden Makine yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

1973-1975 yılları arasında Ege Üniversitesi Endüstri Bölümünde Master yapan Özdemir, 1976 yılında Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurdu. Özdemir, 2002-2004 yılları arasında Türkiye Müteahhitler Birliğinin Başkanlığını yaptı.

Fenerbahçe Spor Kulübünde 17 yıl başkan vekilliği görevinde bulunan Nihat Özdemir bu görevinden 2011 yılında istifa etti.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalananının hissedarı olan Nihat Özdemir iki çocuk babasıdır.

Nihat Bey’i:enerji sektöründe nasıl değerlendirdiğimiz konusunda düşüncelerimizi kısaca aktarırsak ;

Nihat Bey bir Sanayi ve İş adamı olmasının dışında : iyi bir araştırmacı ve örgün bir iş adamı olması diyebiliriz.Türkiye ekonomisi için yatırımlara önem verecek, yatırımlardan elde ettiği verileri, Türkiye ana sermayesine tekrar geri aktarımda bulunması en önemli Türkiye sevdası ve aşkı , bu çok önemli.

Anlaşılacağı üzere;BU MEMLEKET SEVDASI bizden sonraki nesillere istihdamlarının,yatırımlarının bir yolu oluyor.köprüsü oluyor.

Bunun en güzel örneklerini sıralamak gerekirse :

1976 yılında başlayan bu serüven!de:Havaalanı,liman ,baraj,sulama yolları,kanallar,otoyol,hidroelektrik santrelleri,enerjide ;petrol ve doğalgaz boru hatları,turizm tesisleri,oteller,vs. istihdam alanlarını LİMAK BETON-LİMAK ÇİMENTO,LİMAK YATIRIM,ELMAK ENERJİ ,LİMKON MEYVE SUYU ,LİMAK HAVACILIK şirketler Grup ları yapılan çalışmalar üstün başarılar ile adeta Türkiye nin sayılı Holdinglerinden birisi olmayı başarmıştır.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın yapımı ve işletmesinde;gösterilen üstün başarı ve üst düzey başarılı ekip ruhunun kazançlarını;İstanbul yeni hava limanı Projesini ortakları ile birlikte üstlenmiştir.bizler çok çalışmanın ,sebatın,birlikteliğin özverinin insana olan saygı ve öz güvenin semeresini ;

Çanakkale de 18 Mart 2017 de temelleri atılan 1915 Çanakkale köprüsünü 2023 te hayata geçmesi ile Ülkemize,hem halkımıza hem de LİMAK HOLDİNG ailesine hediye edeceğiniz eşsiz bir altın madalya özelliği taşımaktadır.
Nihat Özdemir Beyi ; Ülkesine olan aşkı ve sevdası,eğitimden sağlığa enerjiden hayata dair tüm alanlarda göstermiş olduğu özverili tutum ve davranışlarını gıpta ile izliyor,bizler hem Türk patron hem de enerji petrol medya ailesi olarak .kıvançla alkışlıyoruz. İyi ki varsın Nihat Özdemir.

Sevgilerimle

Levent KANDEMİR

İletişim : 0.532.3418555 e-mail:leventkan-@hotmail.com

 



seers cmp badge