Türkiye enerjide dünya devi olma yolunda

Türkiye enerjide dünya devi olma yolunda

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan , 2016 yılı Kasım ayında Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreninde önemli açıklamalarda bulunmuştu.şöyle bir hatırlamak gerekirse,
Enerji sektöründe adımların dengeli atılması gerekiyor.
Siz bakmayın Batı ülkelerinden çevrecilik saldırılarına bunların hepsi art niyetlidir. Kömür ve nükleerle çalışan santraller olmasa Batı karanlığa gömülür. Polonya’da elektrik nükleerden yüzde 84, Almanya’da yüzde 45, Çin’de yüzde 75, Hindistan’da yüzde 73. Türkiye’de kömüre dayalı elektrik üretimi yüzde 22.
– Ülkemizde ne zaman kömür ve nükleer santral meselesi olsa birileri ayağa kalkar çevrecilik yapar. Peki Batı ülkelerinde neden böyle şeyler yaşanmaz, neden oralarda böyle kampanyalar olmaz. Bu kampanyaları finanse edenlerin dertleri başka. Onlar üzüm yemenin çevreyi korumanın değil bağcıyı Türkiye’yi dövmenin peşinde. Enerji ithalatımız cari açığın yarısını oluşturuyor. Bizim kendi rezervimizi eritmek zorundayız. Biraz fazla kullanırsın olur biter. Çünkü biz eğer finansman yönetiminde başarılı olmazsak, cari açığı düşürmezsek ekonomi dumanaltı olur. Kömürde ithal yok, bu işi kapattık. Biz kendi rezervimizi eritmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Önce kömürlerimizi eritelim.
Beyanında şunu öncelikle vurgulamaya çalışan Cumhurbaşkanımız ,kendi rezervlerimizin öneminin büyük olduğunu bunun öncelikle kullandırılması gerekliliğinin altını çizmiştir.
Ve söylevinin devamın da : Nükleer santraller konusunda 2 önemli adım attık. Mersin Akkuyu 2023’te devreye girecek, Sinop için çalışmalar sürüyor. Yenilenebilir düzenlemesini çok önemli görüyorum.
Bu tablo ülkemiz için önemli. Ülkemiz terör örgütleri, ihanet çeteleriyle hedeflerinden uzaklaştırılamayacak bir ülke olduğunu göstermek zorundadır. Terörün hakkından gelmek bizim için kolaydır. Karşımızdaki PKK 3-5 bin teröristen, DEAŞ sadece teröristen ibaret değil, FETÖ ortadaki ihanetçilerden ibaret değil. Tamamının gerisinde farklı güç, destek projeler var.
– 15 Temmuz darbe girişimini geçtik Allah’ın izniyle. Bundan sonra da her türlü durumu boşa çıkararak yola devam edeceğiz Bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar kaybettikleri gözleriyle kalacaklar.
– Bu işlerde erken kalkan yol alır. Yatırımlarıyla ülkelerine güvenliklerini gösteren işadamlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu yatırımların ülkemize kazandıranları tebrik ediyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımızın; Enerjiye vermiş oldukları desteklerden ,yapmış ve yapacak olacakları tüm yatırımlardan dolayı tebrik ediyor,kıvançla destekliyoruz.

levent kandemir - Enerji petrolmedya

 

 



seers cmp badge