Başbakan Yıldırım, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Başbakan Yıldırım, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Başbakan Binali Yıldırım, “İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi gerek mevzuatımız, gerek uygulamalar itibarıyla herkesin doğuştan sahip olduğu haklara gerekli saygının gösterildiği bir devlet ve toplum düzeninin hiçbir eksikliğe mahal verilmeden sürdürülmesi, hükümetimizin temel hedefidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yıldırım, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başbakan Yıldırım, mesajında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen çağdaş insan hakları belgelerinin anayasası niteliğindeki İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, 68 yıl önce bugün hayata geçirildiğini anımsattı.

Türkiye’nin beyannameyi imzalayan ilk ülkeler arasında yer aldığını belirten Yıldırım, Türkiye’nin, insan haklarının korunması, geliştirilmesi ile bütün vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerden eşit biçimde yararlanmasını temel öncelik olarak benimsediğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

“İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi gerek mevzuatımız, gerek uygulamalar itibarıyla herkesin doğuştan sahip olduğu haklara gerekli saygının gösterildiği bir devlet ve toplum düzeninin hiçbir eksikliğe mahal verilmeden sürdürülmesi, hükümetimizin temel hedefidir.”

Türk milletinin insan haklarına ve demokrasiye bağlılığı özümsediğine işaret eden Yıldırım, ülkedeki anayasal düzene, temel hak ve özgürlüklere karşı 15 Temmuz gecesi yapılan haince saldırıya milletçe gereken cevabın verildiğini belirtti.

ÜLKEMİZ, İNSAN ONURUNU KORUMAYI EN TEMEL DEĞER OLARAK KABUL EDİYOR

15 Temmuz terörist darbe girişimine karşı milletin gösterdiği tarihi tepkinin, aynı zamanda insan hak ve özgürlüklerine bağlılığının da en açık göstergesi olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk milleti, demokrasiye bağlılığının söylem düzeyinde olmadığını hayatını ortaya koyarak göstermiş, istiklal ve özgürlüğü için hayatını ortaya koyabileceğini 248 şehit vermek suretiyle kanıtlamıştır. Ülkemiz, 15 Temmuz terörist darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün yanı sıra, aynı zamanda, PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi kanlı terör örgütlerinden kaynaklanan tehditlerle karşı karşıyadır. Bu örgütlerle etkin şekilde mücadelemiz devam edecek, gelecek nesillerimizin en temel insan hakkı olan hayat hakkı dahil olmak üzere, bütün hakların üzerinde karanlık birer gölge gibi duran bu terör yapılanmalarından kaynaklanan tehditler ortadan kaldırılacaktır.

Bu mücadelemiz, demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, yasalarımız, uluslararası hukuk ve yükümlülüklerimiz çerçevesinde yürütülmektedir. İnsan onurunu korumayı en temel değer olarak kabul eden ülkemiz, insan hakları alanında atılan adımları her daim daha ileri götürmek yönünde çalışmalarını sürdürecektir.”

Başbakan Yıldırım, mesajında bütün dünyada insan haklarına saygı temelli ve herkes için huzurun sağlanabileceği bir düzenin teşkil edilmesi ümidiyle, milletin ve bütün insanlığın İnsan Hakları Günü’nü en kalbi duygularla kutladı.



seers cmp badge