PÜİS GENEL BAŞKANI OKUMUŞ: “MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

PÜİS GENEL BAŞKANI OKUMUŞ: “MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, PÜİS’in 2017’de 50. Yılını kutlayacağını belirterek, “Artık dağıtım şirketleri bayi hakkını savunmaya başladı. Dağıtım şirketleriyle bayiler etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütündür. PÜIS kurulduğu günden bu yana bunu savunmuştur. Adalet şeffaflık ve mali disiplinden bu zamana kadar vazgeçmedik, bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

“OTOMASYON SİTEMİ DAĞITIM ŞİRKETLERİNE DE UYGULANMALI”
EPDK veya tüm paydaşların ortak dil kullanmaya başladığını burada duymanın kendileri için sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Okumuş, mali disiplinin oluşması için bayilere uygulanan otomasyon sisteminin, dağıtım şirketlerine de uygulanmasını beklediklerini ifade etti.
İrsaliye ile satışın yasaklanmasını doğru bulduklarını kaydeden Okumuş, “Başka bir ülkede akaryakıt dağıtım lisansı alan bir şirketin Türkiye’de akaryakıt dağıtımı kuramayacağı yasal düzenlemelerle yasaklandı. Bugün gelinen noktada Türkiye de akaryakıt kaçakçılığı değil vergi ve ÖTV kaçakçılığının olduğunu görüyoruz. Yapılması gereken şey bizim içimizdeki olumsuzlukları kendi aramızda gidermemiz lazım. Yapılacak şey sektör temsilcilerini bir araya gelip, mevzuat altyapısını geliştirip, ortak bir deklarasyon ortaya koyması lazım” dedi.

“İDARİ PARA CEZALARININ AFFI İÇİN SEKTÖR BİZE DESTEK VERMELİ”
Bayilere kesilen idari para cezalarının affi konusunda 2005 yılından beri yoğun bir sekilde çalıştıklarını ifade eden PÜİS Genel Başkanı Okumuş; “Geçen hafta Maliye Bakanımızı ziyaret ederek bayilere kesilen idari para cezalarinin af kapsamina alınmasını talep ettim. Bu konada dağıtım sirketlerinin de bize destek vermesi lazım. EPDK da olumlu görüş verdiği takdirde cezalarin affedilecegine inanıyorum” dedi.



seers cmp badge