Muhammed Fatihlerimizin Kanlarını Yerde Bırakmayacağız

Muhammed Fatihlerimizin Kanlarını Yerde Bırakmayacağız

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (10)

Mardin Derik’te PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün cenazesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu adiler zannediyorlar ki alçakça yaptıkları bu suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammed Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep’te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün cenaze törenine katıldı.

Şehit Safitürk’ün memleketi olan Sakarya Arifiye’deki Osmanlı Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde; Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eski Bakanlar Sema Ramazanoğlu, Fatma Güldemet Sarı ve Güldal Akşit, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, cenaze yakınları ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

İkindi namazından sonra şehidin babası tarafından kıldırılan cenaze namazında saf tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin babası Asım Safitürk, eşi Ayşegül Safitürk ve diğer aile üyeleri ile görüşerek taziyelerini iletti ve kendileriyle bir süre sohbet etti.

“TERÖRLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Cenaze töreninde yaptığı konuşmada, şehit Safitürk ile kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde tanıştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin can emanetini tevdi edeceği yerin Allah olduğunu ve herkesin ona döneceğini söyledi. İsmi ile müsemma olan Muhammet Fatih Safitürk’ün peygamberlik makamından sonra en yüce makam olan şehitlik makamına ulaştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim bizleri de onlarla beraber haşreylesin” temennisinde bulundu.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un, “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” dizesini hatırlatarak bu vatan toprakları için bu milletin çok şehit verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil’de, şurada, burada alçakça yaptıkları bu suikastlerle bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammet Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah’ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak bunun hesabını indi ilahide veremeyiz. Bizler bu kadro olarak ordumuzla, polisimizle, köy korucularımızla hep birlikte dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeşliğimize gölge düşürmeyelim ve birbirimizi de ne olur Allah için sevelim. Bunu yaptığımız anda göreceksiniz er geç bu zafere de kısa zamanda ulaşacağız.”

“İDAMLA İLGİLİ KARARI BATI DEĞİL, BİZ VERİRİZ”

“Bizler ‘Muhammet Fatihler evelallah bitmez’ diyoruz. Bu ülkede daha çok Muhammet Fatihler var, daha çoklarını da inşallah yetiştireceğiz, yetiştirmeye de devam edeceğiz. Onlarla beraber bu yolculuğumuzu devam ettireceğiz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce saygıdeğer babasına, kayınpederine, eşine, annesine, tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum. Sabır diliyorum ama sabır bizim için bir revahet anlamına gelmemelidir. Bunların kökünü kazımaya da devam edeceğiz. Gerek başbakanımız, gerek içişleri bakanımız, tüm hükümetimiz, silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız hep birlikte bu mücadeleyi devam ettirip bunun sonunu da getireceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Allah’ın buyurduğu gibi kararlılıkla davrandıkları sürece onun vaadi olan zafere ulaşacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sabreden zafere ulaşır ve biz de bu şekilde gidiyoruz. Bu konuda ben milletimin hassasiyetimi biliyorum. İdamla ilgili konu zaten hükümetin de gündemindedir. ‘Parlamento bu kararı verdikten sonra cumhurbaşkanı olarak ben bu kararı onaylarım’ dedim. Bununla ilgili kararı Batı veremez, bununla ilgili kararı biz veririz. Onun için milletim asıl olandır, zira şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi o şahsın varisleridir, devlet değildir. Bu devlete karşı işlenmiş bir suç değildir, devlete karşı işlenmiş suçları devlet affedebilir o ayrı mesele ama şahsa karşı işlenen suçu tek af yetkisi onun varislerindedir. Dolayısıyla George şöyle demiş, Hans ne demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş bizi o ilgilendiriyor. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum, makamı cennet olsun. Rabbim inşallah aynı makamda bizleri haşru cem eylesin.”

Cenaze namazı sonrasında, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte şehit Kaymakam Safitürk’ün tabutuna omuz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin toprağa verildiği Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mezarlığa giderek defin merasimine de katıldı.

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (2)

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (1) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (2) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (3) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (4) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (5) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (6) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (7) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (8) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (9) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (10) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (11) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (12) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (13) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (14) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (15) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (16) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (17) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (18) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (19) Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk -Türkiye ,Türkiye (20)



seers cmp badge