Başbakan Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani ile görüştü

Başbakan Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani ile görüştü

Başbakan Yıldırım, Türkiye’ye ziyarette bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım, ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Musul operasyonunda gelinen son aşama ile Irak’ta yaşanan gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, IKBY Başbakanı Barzani ile Başbakanlık Resmi Konutu’nda bir araya geldi.

Görüşmede, Musul operasyonunda gelinen son aşama başta olmak üzere Irak’ta yaşanan gelişmeler, terörle mücadele ve Türkiye ile IKBY arasındaki iş birliği konuları ele alındı, bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu bağlamda, Başbakan Yıldırım ve Barzani, DEAŞ ve PKK başta olmak üzere, Irak’ın huzur ve istikrarını hedef alan terör örgütleriyle mücadelede iş birliğine devam edilmesi ve Türkiye ile IKBY arasında geniş bir alana yayılan ilişkilerin daha da ileri bir seviyeye taşınması için karşılıklı çabaların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

Enerji  haber - Başbakan Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani ile görüştü- (1) Enerji  haber - Başbakan Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani ile görüştü- (2)



seers cmp badge