Başbakan Binali Yıldırım, banka yöneticileriyle toplantıda bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, banka yöneticileriyle toplantıda bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde banka yöneticileriyle dün akşam yaptığı toplantıda, “Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin.” ifadelerini kullandı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığında banka yöneticileri heyetini dün akyam Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de hazır bulunduğu toplantıda bankacılık sektörü geniş bir katılımla temsil edilirken, sektöre ilişkin konular değerlendirildi.

Türkiye Bankalar Birliği yetkilileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın cesur liderliği ve milletin karakterli duruşu sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız hale getirildiğini belirterek, Yıldırım’a teşekkür etti.

Banka yöneticileri, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve piyasa mekanizmasına dayanan güçlü bir devlet ve ekonomi geleneği olan Türkiye’nin, küresel ve jeopolitik her türlü zorlukların üstesinden gelecek kaynaklara, tecrübeye ve yönetime sahip olduğunu vurguladı.

Küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına ve ticaret hacminin daralmasına rağmen Türkiye’nin kalkınmasını sürdürdüğünü, bunda istikrarı ve büyümeyi gözeten ekonomi politikası yaklaşımının önemli rol oynadığına dikkati çeken banka yöneticileri, büyümenin hızlandırılmasına daha fazla katkı sağlamak için sorumluluklarının bilincinde olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bankacılık sektörünün büyümeye daha fazla destek olması için sektörün işleyişini ilgilendiren düzenlemeler yapılmasını beklediklerini aktaran banka yöneticileri, bu konudaki değişiklik önerilerini, iletişimin her zamankinden daha önemli olduğu hususuna da işaret ederek Yıldırım’a sundu.

HÜKÜMETİMİZ GEREKLİ OLAN NE VARSA YAPIYOR

Talepleri ve önerileri dinleyen Başbakan Yıldırım, “Hükümetimiz, ülkemiz için doğru olan, gerekli olan ne varsa yapıyor, yapmaya devam edecektir merak etmeyin. Siz, ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Türkiye ekonomisinin güçlü, makro dengelerin sağlam, siyasi istikrarın kalıcı ve bankacılık sektörünün sağlıklı olduğunu belirterek, hain darbe girişimi sonrasında piyasaların kısa sürede toparlanması konusunda gerekli hassasiyeti ve çabayı gösteren bankacılık sektörüne teşekkür etti.

Türkiye’nin hak etmediği çok yönlü emelleri olan negatif bir algı operasyonunun tersine çevrilmesinde ülkesini ve milletini seven herkese sorumluluk ve görev düştüğünü, beklentileri iyileştirmenin en etkin yolunun korkuyu korkutmak olduğunu dile getiren Yıldırım, kesintisiz ve daha yüksek hızda büyümenin gerekliliğini vurguladı.

EKONOMİK FAALİYETİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİN

Büyüme ve kalkınmanın artarak sürdürülmesi için konuya taraf her kesim ve sektör ile iletişimin esas olduğu gerçeğinden hareketle bankacılık sektörüne de çok önemli görevler düştüğünü anlatan Yıldırım, “Memleketin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var. Bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir. Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin.” diye konuştu.

BÜYÜME HIZI

Binali Yıldırım, üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm kesimleri sonuna kadar destekleyeceklerini, yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmadıklarını, büyümeyi hızlandıracak her türlü önlemi almaya devam edeceklerini belirtti.

Büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacaklarını vurgulayan Yıldırım, yöneticilere “2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın.” tavsiyesinde bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, BDDK Başkan Yardımcısı Yakup Asarkaya, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Yapı ve Kredi Bankası Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Halil Aydoğan, Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, HSBC Genel Müdürü Selim Kervancı, Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Suat İnce, Alternatifbank Genel Müdürü Müge Önel, Burgan Bank Genel Müdürü Ali Murat Dinç, Anadolubank Genel Müdürü Pulat Akçin, Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, Turkland Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, BDDK Bankacılık Başuzmanları Ümmügülsün Özyurt ile Neslihan Özdemir katıldı.

Toplantı yaklaşık, 4,5 saat sürdü.

 

Başbakan Binali Yıldırım, banka yöneticileriyle bir araya geldi,Enerji,Haber,Gazetesi (2) Başbakan Binali Yıldırım, banka yöneticileriyle bir araya geldi,Enerji,Haber,Gazetesi (3) Başbakan Binali Yıldırım, banka yöneticileriyle bir araya geldi,Enerji,Haber,Gazetesi (4)



seers cmp badge