Emine Erdoğan, Hırvatistan’ın Tarihî Şehri Samobor’u Ziyaret Etti

Emine Erdoğan, Hırvatistan’ın Tarihî Şehri Samobor’u Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hırvatistan resmî ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, Hırvatistan’ın tarihî şehri Samobor’u ziyaret etti. Emine Erdoğan, Zagreb’e 20 kilometre mesafede olan ve doğal güzellikleri ile bilinen tarihî şehri ziyaretinde, burada bulunan ve Marton Ailesi’ne ait özel müzeyi de gezdi.

Hırvatistan’ın ilk özel müzesi olan ve 18 ile 19. yüzyıllara ait sanat eserlerini barındıran müzeyi ziyaretinde, sergilenen eser ve objeler ile ilgili yetkililerden bilgi alan Emine Erdoğan, müze özel defterini imzaladı ve ziyaretinde kendisine eşlik eden müze sahibi Veljko Marton’u girişimleri dolayısıyla tebrik etti.

Ziyareti sonrasında tarihî kent Samobor’da halkın ilgisiyle karşılaşan Emine Erdoğan, şehir meydanındaki pazarı dolaştı, köylülerle sohbet etti ve sattıkları ürünlerden satın aldı.

Emine Erdoğan, Samobor ziyaretinden sonra Zagreb’e dönerek Hırvatistan Sosyal Politikalar ve Gençlik Bakanı Bernardica Juretic tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Yemeğe Avrupa Birliği Bakanı’nın eşi Nazlı Bozkır ile Ekonomi Bakanı’nın eşi Kevser Elitaş da iştirak etti.

Emine Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a refakatle, Hırvatistan’da İslam dininin hukuken ve kurumsal olarak diğer dinlerle eşit statüde kabul edilmesinin 100. yıl dönümü münasebetiyle, Hırvatistan Ulusal Tiyatrosu’nda düzenlenen törene katıldı.

Türkiye – Hırvatistan

Emine Erdoğan, Hırvatistan - Türkiye -a6 (1) Emine Erdoğan, Hırvatistan - Türkiye -a6 (2) Emine Erdoğan, Hırvatistan - Türkiye -a6 (3)

enerji petrol medya -TÜRKİYE- HABER GAZETESİ  - TÜRKİYE  - HABERLERİ - EKONOMİ (27)

  • ANTALYA -EXPO 2016 | TÜRKİYE

EXPO 2016 Antalya  - Türkiye (2)EXPO 2016 Antalya  - Türkiye (3)TÜRKİYE , EXPO ,2016 Antalya  (14)



seers cmp badge