Cumhurbaşkanı Erdoğan Vodafone Arena’nın Açılışını Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vodafone Arena’nın Açılışını Yaptı

Beşiktaş’ın yapımı tamamlanan stadı Vodafone Arena’nın açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkını elde edemedik; ama olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve altyapı inşa etme konusunda ciddi mesafeler kaydettik. 3 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonuyla, bu alanda da rüştümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Erzurum’dan Antalya’ya, Trabzon’dan Mersin’e kadar pek çok şehrimiz bu konuda önemli birikim ve tesise sahip oldu” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Futbol Takımı’nın maçlarına ev sahipliği yapacak Vodafone Arena’nın açılış törenine katıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları, bazı bakanlar, milletvekilleri, İstanbul’un yerel ve mülki idarecileri ile siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin de hazır bulunduğu açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“BEŞİKTAŞ, BÖYLE BİR STADI ÇOK ÖNCEDEN HAK EDİYORDU”

Vodafone Arena’nın, Beşiktaş Futbol Takımı’na hayırlı olmasını dileyerek ve spor kulübüne yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin en eski, en köklü spor kulüplerinden olan Beşiktaş, böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Bugün, Beşiktaş’ın gecikmiş bir hakkı teslim ediliyor. Gördüğüm kadarıyla Kara Kartal’ın şanına layık bir eser ortaya çıktı” dedi.

Stadın Beşiktaş’a, İstanbul’a ve Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçenleri; stadın inşası ve kapsamlı sponsorluk anlaşmasıyla takıma destek veren Vodafone ile projeye 50 milyon lira katkı sağlayan hükûmeti tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii en büyük tebriği Beşiktaşlılar hak ediyor. Kurulduğu günden beri iyi gününde, kötü gününde daima takımlarının yanında yer alan Beşiktaş taraftarı, heyecanı ve sadakatiyle farkını hep ortaya koymuştur” diye konuştu.

Centilmenliğin her spor dalında önemli olduğunu; ancak milyonlarca taraftara sahip futbolda çok daha önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraftarların centilmenliklerini sahaya ve futbolcuların heyecanına heyecan katar hale getirdiğinde kulübün, zaferlerine daha büyük zaferler katacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Beşiktaş taraftarı, parmakla gösterilen diğer nitelikleri yanında centilmenliğiyle de akıllarda, hafızalarda yer etmeye devam edecektir. Açılışını yaptığımız bu muhteşem stadın, gerçekten etkileyici atmosferiyle, Beşiktaş’ı ve buraya gelen tüm takımları, tüm taraftarları kucaklayacağına, özellikle inanıyorum. Başkanından yönetim kurulu üyelerine, kongre üyelerinden taraftar derneklerine, teknik heyetinden futbolcularına, altyapıdaki miniklere kadar, Beşiktaş’ın bugününde ve geleceğinde söz sahibi herkes için artık yeni bir dönem başlıyor. Böyle muhteşem bir stata sahip olmak kadar, inanıyorum ki onun hakkını da Beşiktaş camiası verecektir.”

“13 YILDA KAT EDİLEN MESAFEYİ GÖRMEK İÇİN, SADECE SPOR ALANINDA YAPILANLARA BAKMAK DAHİ YETERLİ”

Beşiktaşlıların, bu görkemli eserin ruhuna uygun bir spor performansı ve centilmenliği ortaya koyacaklarına inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 milyon dolara mal olan ve 42 bin koltuk kapasitesine sahip stadın, müzesi ve diğer kullanım alanlarıyla sadece maçtan maça değil, halka ve spor camiasına hizmet veren bir yapı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geçtiğimiz 13 yılda kat ettiği büyük mesafeyi görmek için, sadece spor alanında yapılanlara bakmanın dahi yeterli olduğunu kaydederek, futbol takımlarının 13 yıl önce faaliyetlerini yürüttükleri altyapı ile bugün sahip oldukları altyapı arasında dağlar kadar fark olduğunu dile getirdi. Bu farkın sadece ‘4 büyükler’ olarak ifade edilen takımlarla sınırlı olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir futbol takımlarının yeni statlarına kavuştuğunu, bugün Beşiktaş’ın yeni stata sahip olduğunu, yakın bir zamanda bu listeye Trabzonspor’un da dâhil olacağını hatırlattı.

“ANADOLU’NUN FARKLI ŞEHİRLERİNDE 14 STAT DAHA İNŞA HALİNDE”

Bursa, Afyon, Antalya, Konya, Mersin ve Sivas’ta yapılan yeni statları anarak, Anadolu’nun her yerinde, sevinç ve gurur verici bir şekilde devasa statların yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı Anadolu şehirlerinde 14 stadın daha inşa hâlinde olduğunu, 9 ayrı stadın ise teknik hazırlıklarının devam ettiğini ve yakında inşaatlarına başlanacağını bildirdi.

Altyapının güçlenmesiyle kulüp ve sporcu sayılarında da adeta bir patlama yaşandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lisanslı sporcu sayısı 278 binden şu anda 6 milyon 225 bine, kulüp sayısı da 6 binden 14 bine yükselmiş vaziyette. Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkını elde edemedik; ama olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve altyapı inşa etme konusunda ciddi mesafeler kaydettik. 3 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonuyla, bu alanda da rüştümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Erzurum’dan Antalya’ya, Trabzon’dan Mersin’e kadar pek çok şehrimiz bu konuda önemli birikim ve tesise sahip oldu.”

Vodafone Arena’nın yapımında emeği geçenleri bir kez daha tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, Beşiktaş kulübüne başarılarla dolu yeni sezonlar dileğinde bulanarak tamamladı.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve diğer yetkililerle birlikte stadın açılış kurdelesini kesti.

Beşiktaş – Vodafone Arena – İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul (16)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -n (8)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (27) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (36)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (5) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (9) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (13) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (14) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (15)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (17) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (18) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (19) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (21) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -a (26)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -n (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -n (9) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -n (17) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -n (11)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -n (13)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -n (14)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -n (7)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -n (4) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beşiktaş , Vodafone Arena ,İstanbul - Türkiye -n (5)

Beşiktaş – Vodafone Arena

enerji petrol medya -TÜRKİYE- HABER GAZETESİ  - TÜRKİYE  - HABERLERİ - EKONOMİ (3)



seers cmp badge